Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Miért villog a fénycsövem...

Skateboard kérdése:

Miért villog a fénycsövem akkor ha le van kapcsolva?

Figyelt kérdés

Egy furcsa jelenségre lettem figyelmes a szobámban, a fénycső néha kisebbet (rövidebbet), néha hosszabbat villan akkor ha le van kapcsolva. A fény villanás ereje nagyon gyenge de látszódik.

Nagyon idegesítő és zavaró is, mi lehet ennek az oka?

2020. nov. 18. 22:13
1 2
 11/17 Szirty ***** válasza:
78%

"A kapcsolónak a fázisvezetőt kell megszakítania a kettő közül. Ha nem így van, az súlyos hiba."

Megszakíthatná elvileg a fázisvezetőt és a nulla vezetőt is egyszerre egy két áramkörös kapcsolóval. Az még nem volna súlyos hiba...

2020. nov. 19. 08:28
 12/17 anonim ***** válasza:
#10, én a nem szándékosan indukált áramot nevezem kóboráramnak, amit a saját hálózatunk nem árnyékolt elektromágneses tere indukál. Persze mikor 5 éves voltam, és apa először mondta valamire, hogy kóboráram, akkor még ezt nem tudtam ilyen precízen, de a középiskolai fizika segített :-)
2020. nov. 19. 10:24
 13/17 anonim ***** válasza:
66%

" én a nem szándékosan indukált áramot nevezem kóboráramnak"

Én semmit sem neveznék annak.

Vannak hoszan együtt futó vezetlkek esetén kapacitív szórások, meg a kérdező világítós kapcsolójáhozz hasonló átvezetések, szimmetrilus zavarszűrőkben tönkrement kondik és sok egyéb által keletkezhető, a normálistól eltérő jelenségek, de ahogy előttem precízen megfogalmazták, ezt a jelzőt akkor akasztják valamire, amikor nem tudják, vagy nem akarják pontosan meghatározni miről is van szó tulajdonképpen.

2020. nov. 19. 11:23
 14/17 anonim ***** válasza:
66%
Az egy dolog, hogy a kapcsolódva kiégett a lámpa, de attól uaúgy enged egy kis áramot, nem tudja, hogy már kiégett.
2020. nov. 19. 13:03
 15/17 Szirty ***** válasza:
63%

"...nem tudja, hogy már kiégett."

Te se nagyon láttál még glimm lámpát igaz?

2020. nov. 19. 13:08
 16/17 anonim ***** válasza:

„én a nem szándékosan indukált áramot nevezem kóboráramnak, amit a saját hálózatunk nem árnyékolt elektromágneses tere indukál.”

Nem indukált áram, hanem indukált feszültség és annak hatására folyó áram. Lakások villamos hálózata hol szokott árnyékolva lenni?

„a kapcsolódva kiégett a lámpa”

A glimmlámpában nincs izzószál, mi égett ki benne?

2020. nov. 19. 16:07
 17/17 anonim ***** válasza:
Igazatok van, először nem tudtam, mi az, mert én parázslámpaként ismerem.
2020. nov. 19. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!