Miért villog a fénycsövem akkor ha le van kapcsolva?
Egy furcsa jelenségre lettem figyelmes a szobámban, a fénycső néha kisebbet (rövidebbet), néha hosszabbat villan akkor ha le van kapcsolva. A fény villanás ereje nagyon gyenge de látszódik.
Nagyon idegesítő és zavaró is, mi lehet ennek az oka?
"A kapcsolónak a fázisvezetőt kell megszakítania a kettő közül. Ha nem így van, az súlyos hiba."
Megszakíthatná elvileg a fázisvezetőt és a nulla vezetőt is egyszerre egy két áramkörös kapcsolóval. Az még nem volna súlyos hiba...
" én a nem szándékosan indukált áramot nevezem kóboráramnak"
Én semmit sem neveznék annak.
Vannak hoszan együtt futó vezetlkek esetén kapacitív szórások, meg a kérdező világítós kapcsolójáhozz hasonló átvezetések, szimmetrilus zavarszűrőkben tönkrement kondik és sok egyéb által keletkezhető, a normálistól eltérő jelenségek, de ahogy előttem precízen megfogalmazták, ezt a jelzőt akkor akasztják valamire, amikor nem tudják, vagy nem akarják pontosan meghatározni miről is van szó tulajdonképpen.
"...nem tudja, hogy már kiégett."
Te se nagyon láttál még glimm lámpát igaz?
„én a nem szándékosan indukált áramot nevezem kóboráramnak, amit a saját hálózatunk nem árnyékolt elektromágneses tere indukál.”
Nem indukált áram, hanem indukált feszültség és annak hatására folyó áram. Lakások villamos hálózata hol szokott árnyékolva lenni?
„a kapcsolódva kiégett a lámpa”
A glimmlámpában nincs izzószál, mi égett ki benne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!