Miért melegít a sütő alsó fűtőszála jobban?
Egy beépíthető Candy tipusú sütőről van szó (légkeverős).
Főként süteményeknél, tésztáknál vehető észre. A tepsi középre van téve, beállítás statikus (alsó+felső), az alja már szenesedik, viszont a teteje majdnem nyers. Felül egy darab széles fűtőszál van, ami viszont működik, látszik ahogy izzik. Elgyengült volna a felső, vagy létezik olyan, hogy az alsó erősebb jóval?





Lehet mégsincs teljesen középen,rakd egyel feljebb.
Ha megy közben a legkeveres is,akkor elvileg mindenhol egyenletesen melegít.





Fizika ok. Legtöbb dolgot megoldom a légkeveréssel (végül is nem hiába van), viszont piskóta ill. kenyér sütésnél nem a legjobb.
Érdekes, hogy a régi gorenje sütőnél ami még hírből sem ismerte a légkeverést egyenletesen sült alul/felül.





Piskótát, illetve pl kakaó kevertet, amihez előmelegített sütő kell, ott inkább alacsonyabb hőfokot szoktam használni mint amit a recept ír. Többnyire ez 150 fok.
De a régi, még nem légkeveréseseknél azért nem volt ez az eredmény, pl szüleink, nagyszüleink pogacsáinak alja igencsak kérges volt. 😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!