Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Ennek a fagyasztószekrénynek...

Ennek a fagyasztószekrénynek annyi?

Figyelt kérdés

Van egy régebbi fajta (~15éves), 120literes, Lehel fagyasztószekrényünk.

Évek óta állt, nem használtuk. De mikor ki lett kapcsolva semmi baja nem volt.

Ma bekapcsoltam, szépen be is indult, járt a kompresszor, belül is lehetett hallani, hogy surrog a járatokban a hűtőközeg.

Több, mint fél órát járt, de semmit nem hűt, hátul a hőleadója sem melegszik.

Mi lehet a baja? Fel lehet még támasztani, vagy kuka?

2010. aug. 8. 18:05
1 2
 1/13 anonim válasza:

Szerintem fél órától ne sokat várjál.

Tegyél bele egy hőmérőt és pár óra múlva nézz rá addig pedig ne nyitogasd.

Lehet, h csak be kell indulnia rendesen.

2010. aug. 8. 18:12
 2/13 A kérdező kommentje:

Oké, hagyom tovább járni.

A fél óra alatt kétszer nyitottam ki, nem hiszem, hogy ez lenne a probléma.

2010. aug. 8. 18:20
 3/13 A kérdező kommentje:

Közben megint megnéztem. Semmi. :(

A hátsó hőcserélő még csak nem is langyosodik 1 óra folyamatos járás után.

2010. aug. 8. 18:28
 4/13 anonim ***** válasza:

ha a hátulján a "hőleadó rács nem melegszik, akkor gond van, kb. 5 prerc után már forrónak kellene lennie!

vszínű valamilyen dugulás van a hűtő rendszer csöveiben.

utolsó lehetőségként, meglehet próbálni, természetesen kikapcsolt állapotban, "fejre állítani" 5-10 percre, majd vissza a talpára. FONTOS!...utánna várni, 4-5 órát az újboli bekapcsolással. Ha így sem melegszik a hátulja 5-10 perc után, akkor vagy hűtőgépszerelő (nagynyomású komprasszorral, a hűtőrndszert megbontva, átfúvatás, majd újból feltöltés hűtőközeggel (10-15ezer FT) vagy csere...

2010. aug. 8. 18:30
 5/13 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm.

Ezt a fejreállítós módszert még megpróbálom.

Költeni rá, megjavíttatni nem akarom, mert úgy sincs rá szükség. Most is csak azért kapcsoltam be, mert szerettem volna eladni. Ahogy láttam 2-3eFt-ért mennek ezek működőképesen. De ráfizetni nem akarok. Így meg gondolom 500Ft-ért se kéne senkinek.

Úgyhogy ha ez a módszer sem segít, majd kirakom lomtalanításkor, vagy "e-hulladék" gyűjtéskor.

2010. aug. 8. 18:43
 6/13 A kérdező kommentje:
Megpróbáltam a megforgatást. Fejre állítottam, majd visszafordítottam és egész éjjel hagytam állni. Reggel bekapcsoltam, de sajnos semmi változás. Ugyanúgy nem melegszik a rács. :(
2010. aug. 9. 09:09
 7/13 anonim ***** válasza:
sajnos úgy tűnik a hosszú tárolás alatt "elszökött" a hűtőközeg valamelyik forrasztásnál, vagy valahol kilyukadt (miniatür kis tűhegy vékonyságú is elég) a rendszer és ott
2010. aug. 9. 17:57
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Sajnos úgy tűnik így jártam.

2010. aug. 9. 18:33
 9/13 Márton Csaba ***** válasza:
Hat en azt hiszem tudom mii a gond.A huttok hatuljaban es a fagyasztok hatuljaban is van egy kapcsolo.persze elektromos.nekunk mar vo.t ijen problemank.Elvettek az aramot es olyankor a hotto/fagyaszto automatikusan kikacsol.Es ez a kapcsolo amit emlitettem ilyen eseteknel mikor elveszik az aramot a hutto kikapcsol,mikor visszaadjak az aramotakkor ez a kis kapcsolo gondoskodik arol,hogy a hutto illtve agyaszto bekapcsoljon.Ha ez a kicsi alkatresz elromli a hutto/fagyaszto nem fog hutteni.
2010. aug. 12. 09:35
 10/13 Márton Csaba ***** válasza:
persze olvastam egy masik levelben is,hogy egy fel ora nem eleg ehhez min.1 ora kell.apam hutto szerelo volt.
2010. aug. 12. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!