A mosógép szivattyú rotorjának semmiképp se szabad folyamatosan forgathatónak lennie, mindenképp szakaszosan, mágnesesen ugrik?
Forrás: Villányi Viktor videói. Most nem találok hirtelen olyat, ahol ezt mutatja.
Azért kérdés, mert most a szűrő mögött óvatosan megforgattam, és folyamatosan forgott, vagy hogy mondjam. Illetve félig állt benne a víz. Bár ez utóbbi gondolom normális is lehet.
A legutóbbi mosásnál még szépen szivattyúzott.
11: Az már egy szinkronmotor, kétségtelenül.
Valamivel kisebb méretben tudták tervezni a forgórészét, valószínűleg kevésbé is melegszik, de amúgy nem nagy a különbség.
Úgyhogy azon sem kell csodálkozni, ha egyik mosógépben simán forog (aszinkron) vagy mágnesesen rugalmas, ahogy ugrik a pólusoknál (szinkron).
Egy jól megvilágított fénykép többet segítene.
Amire azt mondhatnám, hogy oké, akkor egy erősebb ember három ujjával belekapaszkodik a propellerbe és addig húzza, amig szét nem jön. Utána ki lehet ganézni legbelül.
Megjegyzem lehet, hogy egyszerűbb lenne valami szakit hívni és megnézetni vele...
16
Mármint ezek szerint rossz lehet?
Épp akartam is írni, csak eddig kimaradt: nincs ilyen hiba, hogy "mágnesesből sima" lesz.
Lehet kétféle motor, ami kétféle működésű (ezt már részleteztem).
Vagy ilyen, vagy olyan.
Ráadásul működik is, akkor mi a gond? Semmi.
*Mármint ezek szerint rossz lehet?
Itt már bármi lehet. Sőt még az ellenkezője is.
Azért írtam az elején, hogy egy próba-mosás kell, hogy kiderüljön: ír-e hibakódot a gép, vagy szemmel láthatóan tényleg lassabban és gyengébben engedi-e le a vizet.
A leeresztő csövet, ha nem a kádba folyik, akkor erre az időre le kellene csavarni és oda belerakni. Mert még az is lehet, hogy ott el van dugolva a szifonnál stb. stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!