Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Ha van egy térfogat, amit egy...

Ha van egy térfogat, amit egy klíma le tud hűteni, de egy helyett kettő is van, ami azonos mindenben, akkor hatékonyabb két klímát működtetni? Ha igen, akkor miért?

Figyelt kérdés
Úgy gondolom,hogy van ahol leadja a hőt, és mivel nagyobb a hőleadási felület, így ott az pozitívum, ráadásul a mai klímák már fokozatosan állítják teljesítményüket, azaz megéri, de lehet tévedek.
2020. aug. 11. 13:11
 1/4 anonim ***** válasza:
Maradj egy klímánál. Zajosabb lesz. Szerintem nem éri meg két komplex klíma dupla áron amikor egy is bőven eleget tesz. Költségeket tekintve legalábbis biztos nem.
2020. aug. 11. 17:02
 2/4 A kérdező kommentje:
Értem, de a kérdés az, ha már eleve van 2 db klíma, akkor mi a helyzet elméleti síkon.
2020. aug. 12. 09:43
 3/4 anonim ***** válasza:
Szerintem alapjáraton működtetve kettő több áramot fogyaszt mint egy ha maximumon is megy. Tehát nem sajnálod a pénzt használd mindkettőt.
2020. aug. 12. 11:33
 4/4 anonim ***** válasza:

Hatékonyabb? Gazdaságosabb? Vagy komfortérzetről beszélünk?

Nagyon nem mindegy... De tény hogy két klíma megvétele és telepítése drágább mint ha egy lenne.

Viszont hamarabb lehűti és rövidebb idő alatt, és a két klíma működési ideje csökken ahhoz képest mintha egy lenne. Magyarul ha modern inverteres klímát veszel tehát aminek az energiaosztálya A+ felett van, annak már lehet értelme, de egy A+++ klíma viszont igen drága. Ha meg is vennél két ilyen jó gépet, még kell hozzá egy jó szerelő aki kiszámolja a hőigényt, felméri rendesen lakást és optimálisan helyezni el a készülékeket. Egy jól kivitelezett rendszer működhet úgy ahogy szeretnéd.

2020. szept. 11. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!