Mennyivel drágább a villanytűzhely, mint a gáztűzhely, ha hetente kb. háromszor-négyszer főzök?
Nekünk most olyan van, ami gáz főz, villany süt,de volt mindenféle.
-Újra kell tanulni főzni,jól jön pár jobb/duplafalú/ edény.
Először drágább,de ha megszokod,hogy elzárod,és még 10 percig főz,tudsz takarékoskodni.
Más,ha a legmodernebb indukciós,kerámialapos.
-A sütő nagyon más !Fele idő,mint gázzal.
Ebben lehet SÜTEMÉNVT sütni !Akármilyen modern gázsütő,az szerintem igazi sütire nem jó.
Kicsit drágább,de megéri.
Ha van, a griil,az "eszik".Ritkán használjuk,inkább csak a sütik habjához.
Aki kábé azt írja, hogy nincs különbség, az nem tudom, miről beszél. A hagyományos platnis villanytűzhellyel kábé 4-5-ször annyiba kerül a főzés, mint vezetékes gáztűzhellyel. Az indukciós elektromos tűzhellyel kicsit kisebb a fogyasztás, mint a platnissal, az csak 2-3-szor drágább, mint a gáztűzhely. És ugyanide jön ki a gázpalackos gázzal főzés ára is. De te is gyorsan kiszámolhatod: vedd elő a gázszámládat és a villanyszámládat, ott van rajtuk, hogy mennyi energiamennyiség mennyibe kerül.
Persze a fenti számaim csak akkor igazak, ha valaki "értelmesen" használja: például ha a 30 cm-es platnira valaki rárakja a 10 cm-es kávéfőzőt (láttam már ilyet), akkor persze még sokkal nagyobb a villanyszámla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!