Szétolvadt a bojler konnektora. Merjem úgy használni?
A mai nap folyamán a bojlerem konnektor dugója megolvadt. A fali konnektor is sérült. Ezt már nem fogom használni, viszont a bojlert valahogy muszály. Pénzem az elkövetkezendő 2 hétben még nem lesz a javításra, de fürödni, tisztálkodni, valahogy muszály. Merjem így használni?
35/L
Képeket a balesetről mellékeltem:
Nagy gond nem lehet, ne pánikolj.
Ha van egy férfi, aki tudja, mi a csavarhúzó vagy akár te, megoldja-megoldod.
Mielőtt piszkálná a szaki ismerős vagy te, kapcsold le az áramot az egész lakásban!!!
Tesztként a szétszedendő konnektorba dugj be egy lámpát, hogy világít e! Részemről, ilyen tenyéren gumis kesztyűt veszek fel bár előtte multiméterrel ellenőrzöm az áramot, de a lámpa is megteszi:
A képek alapján a bojler villásdugója szerelt-nem gyári kiöntött, így nagyon esélyes, hogy fosul vannak a kábelek benne--kilazultak a szorítócsavarok a kábelek felett.
Meg kell húzni, mert a laza csatlakozás melegedést-olvadást okoz ekkora áramfelvételnél!
Másik oldal az aljzat-konnektor.
Ott szintén lehetséges a lelazulás, hiszen a bojler keményen tud fogyasztani.
A kép alapján ez bőven megállja helyét-rééégi, talán sose ellenőrzött.
Ha megvizsgálva nem a lelazulások a bajt okozók, hanem minden erősen bekötve, akkor a bojler lehet problémás vagy a falban a kábel ( régi vagy új, alu vagy rész...)---sajnos NE használd, de ezt kétlem a fotó alapján, de nem kizárt.
Remélem a földelés bekötve rendesen, mindenhol ( aljzat-villásdugó ).
Szerintem csak lelazulás lesz, akkor olvad meg az egyik villa.
Ha konnektorban a lazulás-ott az olvadás.
Köszönöm a válaszod. :) A falban alumínium vezetékek vannak. Hosszabbítóval bedugtam a bojlert a nappaliba, ott már réz vezetékek vannak. A dugó normál hőmérsékletű maradt. A fürdőszobai konnektorban nagy mértékben melegedett.
:( Azt tapasztaltam, hogy a víz valamivel hamarabb melegedett fel, mint a fürdőszobai aljzat konnektorba. Tudnál ajánlani villás dugó márkát, aki tényleg jó? Egy ilyen dugót mennyire bonyolult otthon szerelni?
5
Lehet az is, hogy már törött a falban az alu vezeték a konnektor mögött, amikor begyűrték, eddig bírta.
Mondjuk jártam úgy, hogy konnektor behelyezéskor eltört a régi alu vezeték...az öröm volt.
Szerintem csak kábel lelazulás lesz.
Villásdugóból szinte mindegy, lényeg a földelés beköthető legyen benne, ezek mind egy kutya csak más a matrica.
Mindegyik megolvad ugyanígy, ma már nem látok bakelit dugót, mint egykor ugye...az bírt mindent, nem véletlen kivonták, mert nem ment a biznisz-eladás.
Azért ajánlom a bojler villásdugó ellenőrzését, mert lehet belül a huzat leolvadt a vezetékről s zárlat könnyen adódhat!!!
Baj esetén lecsapja a biztosítékot 99%, de ezt ne várd meg.
Pattintsd szét azt a dugót...azt hiszem oldalt van két "pucuka" benyomásra vagy egy csavar...valahogy ilyen verziók vannak.
De az alumínium vezetékeket betiltották, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!