Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Halk Ventilátort linkeljetek be?

Halk Ventilátort linkeljetek be?

Figyelt kérdés

2020. júl. 6. 16:51
 1/5 anonim ***** válasza:
2020. júl. 6. 17:05
 2/5 anonim ***** válasza:
Ez kérdés akar lenni?
2020. júl. 7. 14:01
 3/5 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy a hangot legritkábban a csapágy hangja okozza, így érdemes a dolgot két részre bontani.

Minden mágneses felfüggesztésű (MAGLEV) típus szinte hangtalan, míg ki nem kopik és nem kezd el a rossz mozgás és beleütögetések miatt zúgni-zörögni. A dupla csapágyas alukeretes öntött házasok is tartósak, halkak, de ipari gép lévén többszörös áruk is van.

A hang fő forrása az áramló levegő. Minél gyorsabban áramlik a lapátok közt, annál "légturbinásabb" a hangja. Ezzel csak annyit tehetsz, hogy több alacsony légszállítású és halk- csapágyazott ventilátort használsz. Tudom, a fogyasztói társadalom tudatos vevője számára nehéz megérteni, de a fizika az bizony kemény dolog, nem lehet se megvásárolni, sem lefizetni, se elpanamázni - semmi liberalizmus nincs benne, csak színtiszta törvények, amire még a bírák érzékenyítő tréningekre cipelése sem hat... :))

2020. júl. 12. 18:23
 4/5 Hovawartos András válasza:
Nagy lapát és alacsony fordulatszám, vagy spéci aerodinamikai kialakítás mint a klíma kültéri ventilátornál. A klíma henger alakú beltéri ventilátora is csendesebb a hagyományosnál.
2020. júl. 14. 10:31
 5/5 anonim ***** válasza:

Helyesen szólt az előttem szóló. Kis fordulat, nagy átmérő a helyes választás. Nálam 2 db is működik a lakásban nyaranta, egy meg a teraszon. Ez utóbbit nem elsősorban a meleg miatt, hanem a legyek, szúnyogok miatt szereltem fel, mert utálják a szelet, esténként nyugodtan üldögélhetünk a nyitott teraszon.

További megfigyelés, de az okát nem tudom, hogy az 5-6 lapátos venti csendesebb, mint a 3 lapátos. És a szélesebb "kerekebb" lapátok is csendesebbek, mint a hosszúkásak ugyanakkora megmozgatott levegőmennyiség mellett.

2020. júl. 15. 23:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!