Az a baj, hogy a hangot legritkábban a csapágy hangja okozza, így érdemes a dolgot két részre bontani.
Minden mágneses felfüggesztésű (MAGLEV) típus szinte hangtalan, míg ki nem kopik és nem kezd el a rossz mozgás és beleütögetések miatt zúgni-zörögni. A dupla csapágyas alukeretes öntött házasok is tartósak, halkak, de ipari gép lévén többszörös áruk is van.
A hang fő forrása az áramló levegő. Minél gyorsabban áramlik a lapátok közt, annál "légturbinásabb" a hangja. Ezzel csak annyit tehetsz, hogy több alacsony légszállítású és halk- csapágyazott ventilátort használsz. Tudom, a fogyasztói társadalom tudatos vevője számára nehéz megérteni, de a fizika az bizony kemény dolog, nem lehet se megvásárolni, sem lefizetni, se elpanamázni - semmi liberalizmus nincs benne, csak színtiszta törvények, amire még a bírák érzékenyítő tréningekre cipelése sem hat... :))
Helyesen szólt az előttem szóló. Kis fordulat, nagy átmérő a helyes választás. Nálam 2 db is működik a lakásban nyaranta, egy meg a teraszon. Ez utóbbit nem elsősorban a meleg miatt, hanem a legyek, szúnyogok miatt szereltem fel, mert utálják a szelet, esténként nyugodtan üldögélhetünk a nyitott teraszon.
További megfigyelés, de az okát nem tudom, hogy az 5-6 lapátos venti csendesebb, mint a 3 lapátos. És a szélesebb "kerekebb" lapátok is csendesebbek, mint a hosszúkásak ugyanakkora megmozgatott levegőmennyiség mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!