Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » 200 m2 csaladi házra VILLANY...

Flotika kérdése:

200 m2 csaladi házra VILLANY TALAJFŰTÉS havi kiadása mennyi ? pl télen amikor a fűtés 22 fokon van? és ha esetleg van olyan akinek a házba,csak villanya van ,nincs gáz bekotve. akkor az tud nekem teljes kiadast irni a villanyra.

Figyelt kérdés
2020. máj. 24. 22:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Mi az a villany talajfutes ?

Van hőszivattyú meg sima elektromos padlófűtés. Az elektromos padlófűtés a modern neve a nagyi rezsojanak, kb 3-3.5* annyi mint a gáz.

A hiszivattyu víz levegő rendszerrel gaz-30 százalék.

Víz víz rendszerrel vagy talajszondaval jobb .

Az hogy neked mennyi lesz függ a szigetelés szintjétől és az igényelt melegvíz mennyiségétől .a melegvíz 520ft köbmétere gázzal 10rol 50 fokra melegítve ezt tudom mert ezt mertem :)

2020. máj. 24. 22:12
 2/12 anonim ***** válasza:

"VILLANY TALAJFŰTÉS"

Villannyal akarod fűteni a talajt?

És a házat mi fogja fűteni?

2020. máj. 24. 22:21
 3/12 A kérdező kommentje:

kedves anonim

mi az a villany talajfűtés ?

elektromos padlofutes

ennek mennyi a havi kiadasa?

ez lenne a kérdésem

nem a hőszivatyú!

a hőszivattyú is villanyal mukodik, csak az vizet melegit fel a csövekbe!

az teljesen más

engem az ELEKTROMOS PADLÓFŰTÉS érdekel!

a HAVI KIADÁS MENNYI!

2020. máj. 24. 23:04
 4/12 anonim ***** válasza:

Ezt szakemberrel kell megbeszélned ott a konkrét háznál! Felméri és kiszámolja neked, hogy mekkorára kell méretezni a rendszert.

Nagyon sok szempont figyelembevételével kell meghatározni mekkora rendszert kell kiépíteni.

És ez után lehet megmondani mennyit fog fogyasztani.

Az is számít például, hogy merre van tájolva a ház, milyenek a falak, a padló, van-e szigetelés, milyen a fődém és szigetelt-e, nyílászárók, szellőzés, stb......

A mérnök mindent figyelembe véve tudja ezt kiszámolni, mi ott nem tudunk neked még hozzávetőleges számot sem mondani.

2020. máj. 24. 23:23
 5/12 A kérdező kommentje:

Anonim

Értem

És köszönöm a segítséget

Csak az a baj ,hogy a szakember aki ár ajánlatot adott a szerelésre ,

Sajnos a havi kiadás,

nem tudta megmondani h mennyi lesz

Pedig a házzal kapcsolatban szigetelés stb minden adott volt

Számomra ez érdekes

2020. máj. 25. 00:13
 6/12 anonim ***** válasza:
0%

Azért nem tudja mert nem tudja hogy mennyi energia kell. 1 kwh energiához kb 1kwh-t fog használni közel 100 százalékos hatásfok. De leírtam ha elolvastad volna azt hogy a modern gazkazannal 3* drágább.

Ennyit tudok mondani.

Egy modern ház ami nem passzív ház de 3 rétegű üvegek komoly szigetelés, 120nm 1 év alatt 120e ftot fogyaszt meleg vízzel ha nem sok meleg vizet használnak. Ez villannyal 380e Ft.

Egy 20 éves ház esetén hiába csak 120nm lazán van 3* annyi bár a víz nem több akkor legyen 300e Ft évente , villannyal 900e Ft.

Szóval a szaki azért nem tudja megmondani mert nem tudja hogy mennyi mert a kérdésed így szól : 38*valamennyi az mennyi ?

2020. máj. 25. 06:11
 7/12 anonim ***** válasza:

"engem az ELEKTROMOS PADLÓFŰTÉS érdekel!

a HAVI KIADÁS MENNYI!"

Én itt fejeztem volna be a segítséget. Tudod, kivel ordibálj...

2020. máj. 25. 12:57
 8/12 anonim ***** válasza:

"engem az ELEKTROMOS PADLÓFŰTÉS érdekel!

a HAVI KIADÁS MENNYI!"

Minket is érdekelt volna pár dolog, ahhoz hogy segíthessünk, de van az a kategória, ahol nem biztos hogy megéri a fáradtságot a dolog, ha a kérdezőből harapófogóval se lehet információt kihúzni, és csak ugyanazt hajtogatja.

Ilyen hozzáállással senki sem fog a kérdésedre választ adni.

2020. máj. 25. 13:58
 9/12 A kérdező kommentje:

Anonim

Már kaptam választ privatba

Csak villany van a családi házba

Új építésű ház

195 m2

180 euró a havi kiadas

Ennyire lettem volna kiváncsi.

2020. máj. 25. 16:37
 10/12 A kérdező kommentje:
Jaj és én NEM ordibaltam 🤣
2020. máj. 25. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!