200 m2 csaladi házra VILLANY TALAJFŰTÉS havi kiadása mennyi ? pl télen amikor a fűtés 22 fokon van? és ha esetleg van olyan akinek a házba,csak villanya van ,nincs gáz bekotve. akkor az tud nekem teljes kiadast irni a villanyra.
Mi az a villany talajfutes ?
Van hőszivattyú meg sima elektromos padlófűtés. Az elektromos padlófűtés a modern neve a nagyi rezsojanak, kb 3-3.5* annyi mint a gáz.
A hiszivattyu víz levegő rendszerrel gaz-30 százalék.
Víz víz rendszerrel vagy talajszondaval jobb .
Az hogy neked mennyi lesz függ a szigetelés szintjétől és az igényelt melegvíz mennyiségétől .a melegvíz 520ft köbmétere gázzal 10rol 50 fokra melegítve ezt tudom mert ezt mertem :)
"VILLANY TALAJFŰTÉS"
Villannyal akarod fűteni a talajt?
És a házat mi fogja fűteni?
kedves anonim
mi az a villany talajfűtés ?
elektromos padlofutes
ennek mennyi a havi kiadasa?
ez lenne a kérdésem
nem a hőszivatyú!
a hőszivattyú is villanyal mukodik, csak az vizet melegit fel a csövekbe!
az teljesen más
engem az ELEKTROMOS PADLÓFŰTÉS érdekel!
a HAVI KIADÁS MENNYI!
Ezt szakemberrel kell megbeszélned ott a konkrét háznál! Felméri és kiszámolja neked, hogy mekkorára kell méretezni a rendszert.
Nagyon sok szempont figyelembevételével kell meghatározni mekkora rendszert kell kiépíteni.
És ez után lehet megmondani mennyit fog fogyasztani.
Az is számít például, hogy merre van tájolva a ház, milyenek a falak, a padló, van-e szigetelés, milyen a fődém és szigetelt-e, nyílászárók, szellőzés, stb......
A mérnök mindent figyelembe véve tudja ezt kiszámolni, mi ott nem tudunk neked még hozzávetőleges számot sem mondani.
Anonim
Értem
És köszönöm a segítséget
Csak az a baj ,hogy a szakember aki ár ajánlatot adott a szerelésre ,
Sajnos a havi kiadás,
nem tudta megmondani h mennyi lesz
Pedig a házzal kapcsolatban szigetelés stb minden adott volt
Számomra ez érdekes
Azért nem tudja mert nem tudja hogy mennyi energia kell. 1 kwh energiához kb 1kwh-t fog használni közel 100 százalékos hatásfok. De leírtam ha elolvastad volna azt hogy a modern gazkazannal 3* drágább.
Ennyit tudok mondani.
Egy modern ház ami nem passzív ház de 3 rétegű üvegek komoly szigetelés, 120nm 1 év alatt 120e ftot fogyaszt meleg vízzel ha nem sok meleg vizet használnak. Ez villannyal 380e Ft.
Egy 20 éves ház esetén hiába csak 120nm lazán van 3* annyi bár a víz nem több akkor legyen 300e Ft évente , villannyal 900e Ft.
Szóval a szaki azért nem tudja megmondani mert nem tudja hogy mennyi mert a kérdésed így szól : 38*valamennyi az mennyi ?
"engem az ELEKTROMOS PADLÓFŰTÉS érdekel!
a HAVI KIADÁS MENNYI!"
Én itt fejeztem volna be a segítséget. Tudod, kivel ordibálj...
"engem az ELEKTROMOS PADLÓFŰTÉS érdekel!
a HAVI KIADÁS MENNYI!"
Minket is érdekelt volna pár dolog, ahhoz hogy segíthessünk, de van az a kategória, ahol nem biztos hogy megéri a fáradtságot a dolog, ha a kérdezőből harapófogóval se lehet információt kihúzni, és csak ugyanazt hajtogatja.
Ilyen hozzáállással senki sem fog a kérdésedre választ adni.
Anonim
Már kaptam választ privatba
Csak villany van a családi házba
Új építésű ház
195 m2
180 euró a havi kiadas
Ennyire lettem volna kiváncsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!