Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Meg lehet csinálni azt, hogy...

Meg lehet csinálni azt, hogy az akkumulátorra valahogy rá kötné az ember a hosszabbítót, hogy pl a telefont lehessen tölteni vagy a lámpát bedugni?

Figyelt kérdés
Olyasmit gondoltam,hogy van egy fölösleges akumlátorom (Kocsiba való),de nem használom és néha kimegyünk az erdőre jó lenne ott egy áram forrás amivel lehetne ezt-azt tölteni,üzemelni. Meg lehet csinálni?
2020. máj. 12. 08:51
1 2
 11/12 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Vagy:

[link]

Dugót levágod róla.

2020. máj. 12. 09:17
 12/12 anonim ***** válasza:

A kérdés hogy hány voltot akarsz kinyerni belőle. Ha csak telefontöltés a cél, meg esetleg egy munkalámpát kötnél rá hogy láss is valamit a sötétben horgászáskor például.

Én is csináltam ilyet több éve már és még mindig működik.

Én egy 4 éves 72AH-s akkumulátort fogtam be erre a célra, ugye az vállt akkor feleslegessé. Gondozásmentes akkum van de ez nem lényeg. Én annyit csináltam hogy vásároltam akku sarukat van a hagyományos de vannak gyors csatlakozású saruk is egyébként. Ugye egy jó vastag vezeték nem árt neki. Ami még kell hozzá egy olvadó biztosíték abból 10 Amperes elegendő lesz szerintem. Mivel telefontöltés a cél így veszel egy lengő USB szivargyújtós csatlakozót és abba tudsz USB-s akkumulátor töltőd dugni. Vagy eleve a szivargyújtó helyére beépíthető USB aljzatot veszel ami képes 12 voltból 5 voltot csinálni. Ha lámpát is üzemeltetnél róla ami mondjuk 12 voltos akkor annak a vezeték végeire csatlakoztatsz krokodil csipeszeket és az akku sarura rátudod csíptetni direktbe. Ez a legegyszerűbb megoldás én szerintem. Létezik szerintem még egyszerűbb de azt írja le más ha tud egyszerűbbet.

Ha 230 volt kell amit feleslegesnek tartok ha 12 voltos fogyasztóid vannak mert az inverter amit hozzá kell vásárolni alapjáraton elég sokat lefogyaszt az akkuból ami telefontöltésnél elég gazdaságtalan. De létezik ilyen megoldás is, de azt nagyobb fogyasztókhoz érdemes használni rövid időre például ha szükséges, de én a helyedben az előző megoldásnál maradnék.

Ha több napra tervezel egy ilyen kimozdulást és szükséges lenne valamivel tölteni az akkumulátort akkor napelem panelt lehet venni hozzá, de ahhoz nem árt venni egy töltés vezérlőt ami bizonyos védelmet ad.

Az autó akkumulátorokra írták hogy ilyen céllal hamar tönkremennek ez igaz, de nem szabad csutkára meríteni maximum 11-10 voltig és onnantól le kell állni vele.

Én erre figyelek, ha így használom horgászásnál. Én mondjuk csak munkalámpát üzemeltetek róla, az USB-s eszközeim a telefonom töltése meg 1-2 dolog azok egy erős powerbankról mennek amit egyik ismerősöm csinált házilag.

Leírom mit kell beszerezned ami feltétlen szükséges.

-Akkusaru szett

-Vezetékek

-Olvadó biztosíték 10 Amper és ehhez való aljzat.

-USB aljzat szívargyújtó helyére építhető.

Ezeket bármelyik autós botban megkapod vagy kis műszaki üzletekbe.

2020. máj. 12. 09:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!