Miért nem csepeg boiler biztonsági szelep?
Miert nem csepeg a villanyboiler biztonsagi szelepem soha? Ha reggel eloszor hirtelen kinyitom a forro viz csapot, vagy ha egy oraig nem volt kinyitva a csap, olyankor neha a boilerbol olyan hang hallatszik, mintha vakuum beszivna a fémköpenyt es vissza, esetleg ez tobbszor nehany masodpercen belul, vagy csak egyetlen ilyen hang.
Amugy a csapot egesz nap nyitogatom,mert szazszor mosok egy nap kezet. Fel-egy kobmeter viz fogy egy nap. Hofok 70 fok. Hajdu, 80 literes.
A baratom szerint az lehet a baj, hogy nem csepeg a biztonsagi szelep es igy nyomas keletkezik a boilerben.
Boiler vizkotelenites ket hete volt. Akkor a szerelotol ezt elfelejtettem megkerdezni sajnos!
Jo megoldas, ha reggelente vagy napi tobbszor biztonsagi szelepet kicsit kinyitom es aztan elzarom? Ezt a baratom javasolta.
De olyan kis gyenge ez a csap ott a szelepnel. Nem art neki,ha allandoan nyitogatom?
Felrobban-e a boiler,ha egy hetre elutazom es 70 fokon itt hagyom a keszuleket,tehat nem lesz csapnyitogatas?
20 eves keszulek.
Eddig evekig 30'fokon mukodtettem,most vettem fel 70 fok allandora egy hete. Eddig ez a vakuum hang nem volt minden nap hallhato, csak akkor, mikor heti egyszer felvettem a hofokot 70'fokra.
En azt olvastam,hogy suru csapnyitogataskor nem kell csepegnie a biztonsagi szelepnek.
Igen am, de reggel sincsenek rajta vizcseppek vagy delutan, mikor orakig nincs a csap megnyitva.
"Ha reggel eloszor hirtelen kinyitom a forro viz csapot, vagy ha egy oraig nem volt kinyitva a csap, olyankor..."
...köpni nem szokott?
Hogy az előző szavával éljek.
Jo,csak mikor evi egyszer elutazom egy hetre nekem nagyon jo lenne,hogy azonnal tudjak hajat mosni,furdeni. Forintban kifejezve az semmi,egy szaz,ketszaz ft,mi az? A melegen tartas. De ha otszaz, ezer,nekem akkor is megeri.
De ha nem biztonsagos, ezentul nem hagyom ugy!
Nem szokott kopni,nem tudom, mi az.
Akkor tulparazom? Az jo lenne!
Akkor ne nyitogassam napi tobbszor a biztonsagi szelepet?
Akkor a behorpadas hanggal ne foglalkozzak?
Csak azert felek kicsit,mert idaig evekig 30 fokon tartottam a vizet,aztan most meg allandoan 70- en,es nehogy ebbol baj legyen.
Vízütés
Wikipedia
A jelenséget hangos, kalapácsütésre emlékeztető csattanás kíséri.
Nem kalapacsutesszeru a hang.
(Viszont kavitacio,az van,evek ota a kadtolto csapnal. Valamelyest orvosolhato szokott lenni ( nem ugy nyitom a csapot,hanem mashogy).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!