Nem kap vizet az Indesit IDL 42 mosogatógép, a bejövő víz mágnesszelepének hibája lehet, vagy más ok? Lehetséges, hogy a mágnesszelepet ~125 V működteti?
230 V-ot kapcsol rá egy triac.
Köszönöm a válaszaitokat!
Szervizmérnök úr,
lassan 30 éve lettem papíron műszerész, de sose gyakoroltam a szakmát, és erősen megkoptak már az emlékeim. Lehet, hogy terheléssel mérve a reális 230 V-ot kapcsolná, vagy ez teljesen elvetélt ötlet? (persze, kipróbálom majd, csak agyalok)
Nyilván azért nem hívtam eddig szakembert, mert a 12 éves, itt-ott többé-kevésbé már elég rozsdás gép javítása csak akkor éri meg, ha olcsón kivitelezhető. Vidéken lakom, a kiszállási díj + alkatrész + munkadíj miatt lehet, hogy inkább ki kellene dobni a gépet, és venni újat.
A triac kapcsolón nem esik feszültség, legfeljebb torzul kicsit a szinusz nullátmenete, a triac sajátossága miatt. De az nem zavarhatna meg ennyire egy normális multimétert, hogy kevesebbet mérjen.
A linkelt dokumentáció szerint, 28. oldal:
• fill solenoid, piloted by Triac (230V, 100mA, P =2W)
• regeneration solenoid, piloted by triac (230V, 100mA, P = 2W)
• directional control valve solenoid, piloted by triac (230V, 100mA, P=2W)
33. oldalon mutatja a bekötést is.
Ugyanakkor a 31. oldalon lehet látni MV1 és MV2 jelű valamiket (valve / szelep?), ami soros kötésben van. Tehát azokon kétfelé oszlana a feszültség, de nem írja, hogy mi az pontosan.
A ZIP-csomag másik rajzán ilyenek meg nem is szerepelnek.
Köszönöm szépen még egyszer mindkettőtöknek!
A mai tesztjeim szerint a mágnesszelep kinyitott, de a víz elakadt. A #2-es által említett labirintusban lehet a dugulás, leszedve és a vízkőpakkok környékét megütögetve javult a helyzet, lassan, de ment be víz a gépbe, most a labirintus fel van töltve ecettel, holnapra kiderül, hogy teljesen jó lesz-e.
KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!