Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Úgy vettem észre, hogy egy...

Úgy vettem észre, hogy egy adott feszültség felett ideiglenesen megszakítja az áramellátást a biztosíték, hogy állítsam át?

Figyelt kérdés
Egy készüléknek ha feljebb veszem a teljesítményét egy adott nagyság után szünetelteti az áramellátást tehát amíg kisebb nem lesz addig szünetelteti. Hogyan lehet ezt átállítani vagy kihez kell forduljak?

2020. febr. 14. 22:59
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Azt is tudom ,hogy nem a hosszabbítóval van a baj mivel rádugtam a hangfalat a közvetlen áram bevezetésre és úgy is ugyan ez történt.
2020. febr. 15. 10:37
 12/15 Szervizmérnök úr ***** válasza:
52%

Előbb még ezt is írtad:

"Egy aktív hangfalról van szó (logitech Z337). Azért gondolom ,hogy nem azzal van a baj mert..."

Akkor semmi nem hibás és mégis?

Ha a hosszabbítód egyszerű passzív, nem elektronikus (sírva könyörgöm, többet ne árulj el róla, nehogy be tudjuk azonosítani!) akkor terhelőáram indikálására alkalmatlan. Ha mégis ingadozik a LED fénye, elvileg csak a bemenő (hálózatból, konnektorból jövő) feszültség ingadozására reagálhat.

Mivel azonban a hosszabbító hibáját kizártad, elvileg a hálózatban lehet valahol kontakthiba, beégett kötés, akár hiba a kimenő konnektornál. Ki kellene próbálni más konnektorban is!

Vagy használd ezt a hosszabbítót a teszt kedvéért, de dugj bele valami lámpát is és figyeld a fényét, hogy ingadozik-e!

Utána esetleg rátérhetünk a Logitech problémáira, itt van kibelezve:

https://www.youtube.com/watch?v=KhqeYF7ODq0

2020. febr. 15. 11:12
 13/15 Szervizmérnök úr ***** válasza:
Lehetőleg izzólámpára gondoltam, mert a LED-lámpák stabilizálnak maguknak meghajtóáramot, noha ez alól is lehet kivétel.
2020. febr. 15. 11:16
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

"Szeretnék a probléma megoldásával kalcsolatos kérdéseket kapni."

kérdéseket?

jó, akkor:

- milyen hangszóró?

- hány darab hangszóró?

- milyen színű a ház amiben a hangszóró van?

- hány éves a kapitány?

Próbáld meg azt, hogy azon az eszközön ahova a hangszórót bekötötted lejjebb veszed a basszus és akkor feljebb tudod teketni a hangerőt. talán

de mint mondtam nem véletlen a védelem! ha kiiktatod tönkre fogod tenni a hangszórót! ez a célod? akkor kösd ki a védelmi áramkört!

vagy a biztos megoldás: vegyél nagyobb hangszórót!

komolyan mondom nincs mád megoldás!

2020. febr. 15. 11:28
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Valószínűleg a biztosítékban van a hiba. Ez egy "gyenge" biztosíték és egy szintnél lekapcsolja az áramot.
2020. febr. 15. 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!