Varrógép témához ért valaki? Mit csináljak ha nem tudom átállítani az öltéskart? (Teljesen beragadt)
Régi Lucznik varrógépemet nem használtam hónapokóta.
Sajnos az öltéskar teljesen beragadt igy nem tudom megfelelően használni.
Nem tudom mi történhetett.
Egy poénnak az sem volt rossz, amikor szomszédasszony is így járt. Pedig korábban meg is olajozta párszor, mint eldicsekedett vele: repceolajjal.
Jól megszívatott, szét is kellett szedni egyes részeit, takaríthattam ki belőle a beszáradt étolajat.
egy hozzáértővel szét kell szedetni és teljesen ki kell pucolni az egész gépet, aztán be kell olajozni varrógép olajjal vagy műszer olajjal. Sokan WD40-el olajozzák a varrógépet amivel az a probléma hogy a wd40nem csak olajozó hanem jó oldószer is. A benne lévő dzsuvát port ugyan feloldja de ha nincs megfelelően átpucolva akkor a feloldott dzsuva benne marad és az betud száradni. A WD40 jó olajozó az tény, de hamar szárad főleg ha az adott készülék alig van használva, és ha kiszárad akkor kegyetlenül betud állni minden.
Javaslom hogy vidd el hozzáértőhöz egy teljes takarításra, olajozásra. Aztán ezek után ha a gépet nem használod érdemes letakarva tárolni egy szekrényben például, meg persze évente nem árt a mozgó alkatrészeket beolajozni megfelelő olajjal és picit átmozgatni mindent független attól hogy mennyit használod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!