Miért nem kapcsol ki, a kerámialapos főzőlap egyik lapja?
Az nem négyzet, nem is téglalap, ezek ugyanis síkidomok (általános iskola).
De nem is kocka, hanem téglatest (általános iskola).
Nem is "rellé", hanem relé.
De így nehéz lesz megoldani, szakember ugyebár azzal kezdi, hogy behatárolja, a relé vezérlése okozza, vagy a relé érintkezői égtek, ragadtak össze és azért nem enged el.
Nem tudom, miről beszélsz, én csak segítettem a kérdésedre válaszolva, alapfogalmakat tisztázni.
Utána rátérhettünk volna a dolog többi részére, ha igényt tartottál volna sok évtizednyi szakmai tapasztalataim átadására. De ha te ennyire becsülöd a tudásbázisom, akkor nem fogom törni magam.
60 év nem indokolja butaságok összehordását, másnak ebben a korban még teljesen tiszta az agya.
Első vagyok. Igazándiból mindkettőtökkel egyet kell értenem. Külsősként szeretném jelezni, hogy milyennek érződik az, amit írtok. Érdemes asszertivitást tanulni a hasonló hibák megelőzéséért.
Második válaszoló tényleg csak tisztázni akarta a dolgokat, de mivel erről nem tájékoztatott, nem jelzett semmit, ezért teljesen félreérthető lett, és gúnyolódásnak-kioktatásnak hat számomra is.
A segítő szándék aztán a válasz második részében érdződik.
Utána kérdezőtől érkező támadó-lecsesző stílus pedig pedig semmivel sem különb, mint egy kioktató típusú. Szóval a párbeszéd stílusa ezzel egyszintre került 🐖 Ezzel azt szeretném javasolni, hogy ha valaki úgy érzi, hogy támadnak rá, akkor ne támadással válaszoljon, mert abból csak acsarkodás lesz. Inkább észérveire. Ami minden esetben az a dolog, ami segít a probléma megoldásában. Élet minden pontja valójában a problémák megoldásáról szól. Tehát egy megnyilvánulás előtt el kell gondolkoznunk azon, hogy hosszabb távon hogyan juthatunk a legtöbb segítséghez, infóhoz, stb...
Tehát ebben az esetben legjobb lett volna ignorálni a negatívnak ható részt, vagy simán csak tisztázni a szándékokat 🙂
Sokan nem veszik tudomásul, hogy a fórumok, vagy ilyen fórumszerű képződmények így működnek: nem nagyon lehet butaságokat írni büntetlenül, mert könnyen le fognak ugatni (néha olyanok is, akik még butábbak, de ez már csak ilyen).
Aki itt belép, számolnia kell lehetséges lehetséges következményekkel!
Nagyon jellemző, hogy sok évtávlatában kuriózumként kell emlékezni arra a hihetetlen esetre, amikor egy másik fórumon egyszer valaki megköszönte, hogy tájékoztattam egy helyesírási tudnivalóról.
Az eset annyira meglepő és váratlan volt számomra, hogy csak arra tudtam gondolni: ez igen, intelligencia, ennyi.
Rutinos fórumozók tudják azt is: addig vagy jófiú, ami pofád befogod, kussolsz, alázatosan válaszolsz a kérdésekre.
Szemed is befogod, ha baromságot látsz, primitív helyesírási hibákat, szépen elkezded tépkedni kifelé a hajad, de akkor sem szólsz érte!
Ha viszont szóvá teszel, irritáló butaságokat, onnan kezdve te vagy a legutolsó tróger, öntelt, nagyképű, fennhéjázó, szemét alak.
De ez is már csak így működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!