Bosch MUM52120-as konyhai robotgépről kinek mik a tapasztalatai?
Kb 3 éve van egy 600wattos elődje. Kevésbé formatervezett, de kialakításban, működésben ugyanaz. Hangerő tekintetében semmivel sem hangosabb mint mondjuk egy kézi mixer. Legtöbbször, havi 1-2 alkalommal pizzát szoktam vele gyúratni, de az csak fél kiló lisz+300ml víz,stb. Maga a konstrukció ehhez is egy kicsit gyengusz, mert a tálrögzítés furán van megoldva, ez miatt még ennél a fél kilós adagnál is mocorog az egész. Ráadásul nekem egyszer leesett a tálja a polcról, és egyből le is tört az aljából egy darab, ami pont a rögzítés egyik pontja, szerencsére ettől még teljes mértékben használható, de bosszantó, hogy ennyire törékeny. Kapható hozzá fém tál is, csak elég húzós áron.
Amúgy nem rossz gép, én szeretem, és pasiként is sokat használom, de ha csak dagasztásra és nagyobb mennyiséghez kell akkor inkább egy tálas mixerre érdemes beruházni.
ttps://www.youtube.com/watch?v=g1yUm2LJync
Az enyém még ilyen:
Nos azon kívül amit írtam, illetve a videóban is látszik, hogy mocorog kicsit nekem sincs vele gondom. Tojáshabot is szebben felveri ezzel a bólogatós habverőjével, mint a kézi mixerrel. használom a turmixát is pizzaszósz készítésnél, sőt mikor keksztekercset csinálok, akkor inkább egész kekszet veszek, és reszelős feltéttel darálom le, egy részét pedig a nagylyukúval, hogy legyenek benne nagyobb darabok. Minden gond nélkül elbír vele.
dagasztó/keverőtálját kicsit kicsinek találom, mert a múltkor csináltam vaníliatortát
https://www.youtube.com/watch?v=8-rfu1X8KtY
Csak nekem egy kicsit nagyobb sütőkarikám van pár centivel így átmatekoztam a receptet. Olyan 1,2 liter tejszín+fehécsokit már nemigazán lehetett kihabosítani a táljában. Kénytelen voltam tálban kézi mixerrel dolgozni.
Piskótánál én párhuzamosan csináltam mellette a kézi mixerrel. Húst darálni ritkán szoktam ahhoz elég a kézi. Mikor én vettem volt olyan opció, hogy húsdarálót illetve fagyikészítőt adtak hozzá a meglévő kiegészítőkön felül. Persze az utóbbit választottam :)
Köszi a tippet a tojásfehérje felveréséhez! Kipróbálom majd :)
Bevált a fagyigép? Mert akkor azon is elgondolkoznék :).
A műanyag edényt nehezebb elmosni zsírmentesre, vagyis fennáll az esély, hogy egy kissé zsíros marad, mondjuk néha van is olyan érzete az embernek, ezért ajánlják a fémet vagy az üveget tojásfehérje felverésére.
Ritkán használom, de amúgy nem rossz. Ez ugyen egy valamilyen duplafalú, folyadékkal töltött tál, amit fagyikészítés előtt a fagyasztóba kell tenni pár órára.
Műanyag kiegészítőit meg a mosogatógép szépen elmossa 😃
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!