Szarvasi SZV611 kávéfőző tele van vízkővel. Mit tegyek?
Az ecet nem túl erős vízkőoldó, illetve az sem mindegy, mivel csinálod, vagyis hány százalék ecetsavat tartalmaz.
Ha nekiesel túl erős sósavval, az meg okozhat egyéb bemaródásokat is, úgyhogy ésszel kell nekiállni.
Nekem mondjuk ilyen gondom nem lenne, reverz ozmózis víztisztító van a konyhában beépítve, amivel vízkőmentes italok és ételek készíthetők, teától kezdve minden, egy más minőség.
Én is ecettel csinálom. Hagyom állni benne pár órát utána ecettel átfőzöm kétszer.
Utána tiszta vízzel is átfőzöm 3-4 alkalommal, hogy megszabaduljon az ecettől.
Sajnos a Szarvasi kávéfőzők egyik általános hibája, hogy túl hamar lerakódik belül a vízkő, és olyankor nem nyomja át a vizet, alig pár csepp kávét enged csak ki, de azt is hidegen!
Az ecet jó ötlet, viszont annak hígítása annál rosszabb, mert úgy nem sokat ér! Mi azt csináltuk, hogy minimum 20%-os tömény ételecettel főztük át, egymás után legalább háromszor, és bevált, csak sajnos nem elég gyakran, és ez lett a gép veszte, mikor végleg tönkrement! 3 havonta nem elég, sajnos inkább 3-4 hetente ajánlott legalább!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!