Nem müködik a mosogép. Mi lehet a hiba?
"Semmi köze ahhoz hogy valami csatlakozó ki van húzva vagy össze van dugva."
De van.
3 fázisú dc motorról van szó.
"de viszont ha a motorrol leveszem a csatlakozot amiröl kapja az áramot akkor gond nélkül forog"
Az IGBT modul hibája miatt van, ha az rövidre zárja a motor tekercsét vagy tekercseit, akkor az általad leírt jelenség törvényszerűen jelentkezik.
Szóval az lemaradt, hogy a motor a jelek szerint jó. De a 3 kiveztés közt rá is mérhetsz, azonos értékeket kellene kapnod. Ha nem, akkor motort is kellene cserélni, a panl javításán kívül. Gondolom ha garis lenne, akkor nem itt kérdezősködnél.
Típus alapján a panelról nem találtam semmit, ha tudsz értékelhető minőségű fotókat csinálni róla, az lehet hogy segít. De ha nem értesz hozzá, akkor mindenképpen mással kell megjavíttatni.
# 5
Milyen próbalámpáról is beszélsz? Annak ugyebár két vége van, hová teszed a másikat?
Fázisceruzának egy vége van.
Motortest nem a géptestre megy véletlenül, az meg a védőföldes konnektorba?
Vagy nem földelt a konnektor, de akkor meg átverted magad. A fázisceruzának jelezni is kell, a zavarszűrőkapacitások feszültségosztó hatása miatt.
Továbbá nem az áram üt át, legfeljebb a feszültség, de szerintem benézted azt is.
Ennyi tudással(?) belebarmolni valamibe? Minek?
Lövésed sincs az egészről.
Mármint arra gondoltam előbb, hogy a fázisceruza egyik végével vizsgálsz lényegében, másik végét csak megérinted, hogy egyéb fajtákra ne is térjek ki.
Próbalámpa más fogalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!