Egy kisebb konyhai elszívónak mindenképp közvetlen földelt konnektor kell, nem szabad elosztóba dugni?
Megbízható minőségű földeléses elosztóba, hosszabbítóba mehet éppen, amennyiben a hosszabbító beázása, vízzel érintkezése kizárható.
Ha valószínűsíthető, az már nem jó.
Ezzel nem állítom, hogy hivatalosan nem lehet tiltott, illetve nem is tudom, van-e erre szabály.
Csak a józan ész alapján írtam.
# 2
Komolyan gondolod, hogy egy ilyen ventilátor akkora teljesítményű?
Szerintem vicckategória, ilyen szempontból.
Mivel a kérdés a földeléses konnektort erőltette, #1 válaszomban abból indultam ki, hogy bizonyára olyan a készülék.
Nem akartam tovább nyújtani, de utólag hozzátenném, ha az egész készülék műanyag szigetelésű, érinthető fémrészek nincsenek rajta, ezzel együtt a motort sem tudja senki megérinteni, az már kettős szigetelésnek számít és forgalmazhatják lapos villásdugóval.
Ebben az esetben nem kell földelt konnektor, de a vízbeázás lehetőségére akkor is oda kell figyelni.
Ha a gyári vezetéke csak 2 eres, azaz kettős szigetelésű akkor mehet akármibe. Ha viszont van rajta védővezető, azaz 3 eres akkor csak védővezetősbe.
Azt azért megjegyezném, hogy konyhába csak és kizárólag védővezetős konnektort és hálózatot szabad létesíteni, pontosabban minden új építésűbe csak olyat, mindenhol, még a budiban is. Az elosztóskodást pedig lehetőleg hanyagoljátok, csináltassaok hozzá tisztességes áramvezetést. Eszem megáll, hogy van egy új konyha de az ilyenek miatt egy merő gányolás lesz a végkifejlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!