A gyümölcs centrifuga vagy a gyümölcsprés a jobb választás? Melyik tudja jobban kifacsarni a gyümölcsből a levet?
Gyümölcsprés nem pont azt jelenti, amit linkeltél, de a linkelt formájában ugyanúgy centrifugális elven működik.
Másik centrifugától abban különbözik, hogy egy almát egészben is el tud nyelni. Míg az olcsóbb centrifugához neked kell feldarabolni.
Végeredmény ugyanaz, cserébe a présnél több alkatrész mosogatásáról kell gondoskodni utána.
Pedig én az egyszerű centrifugánál is azt utáltam legjobban, amikor a sok alkatrészt mosogatni kellett.
Más fogalom a valódi prés, ami nem centrifugál:
De ez citrushoz való. Vannak másfajta prések is, ami nem centrifugális.
A centrifuga nagyon hatékony, mindkét fenti változatban, hiszen jó száraz anyag marad utána, bár állítólag egyes tápanyagokat, vitaminokat részben károsíthat, oxidálhat. De valamennyi marad is még bizonyára.
Jobban megnézve valamit elnéztem (#1).
Azt hittem, az alsó részében egy centrifuga van, a csiga pedig csak a bezúzást segíti, de nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!