Melyik felmosó funkcíós robotporszívót ajánlanátok?
Hát én egyiket se ... :)
Ekkora marketing bullshitet. És amit az egyik kitalált kénytelen a többi cég is követni, független attól hogy valójában semmi értelme, illetve az ötlet jó, de jelenleg még se a technika se a (magyar) lakások nem állnak még készen erre.
Eleve egy sima robot porszívó is kompromisszumot igényel, de hogy fel is mosson (hatékonyan) :) max benedvesít a felületet amerre éppen jár. De mivel senki se fog pepecselni a nedvesítő egység tisztításával (ha már eleve felmosni se akar) takarításával jó kis koszcsíkokat fog húzni maga után egy idő múlva ...
Nézd, ha az embernek van kicsi műszaki/technikai érzéke és kicsit gondolkodik, és ránéz egy ilyen gépre akkor ez egyértelmű.
Sőt nem is kell műszaki érzék mert, egyszerűen józanul gondolkodnia hogy tudja értelmezni a dolgokat.
Utána néztél hogy működik mondjuk a "felmosó" egység? Hogyan kell tisztítani, mekkora felülete? Valami nedvesíthető szivacs/rongy kombinációval próbálja imitálni a felmosást, de felmosásnál te kb 15 másodpercenként kimosod a felmosó rongyot, ami a robotnál nem lehetséges, illetve lehetséges csak nem életszerű Ezért a koszt tulajdonképpen egyik helyről átviszi a másikra, vagy szétkeni.
Attól meg még messze vagyunk hogy a robotba be legyen építve valamilyen forgó öntisztító alkalmatosság (ami működik is), illetve megoldható de helyhiány miatt az sokkal megvalósíthatóbb egy külön felmosó robotban ...
Az emberek elvárása sokszor irreális, itt van egy kis csöpp készülék, belezsúfolva vagy 3-4-5 motor, szívómotor/fő kefemotor/oldalsó kefe motor(ok)/kerék meghajtók) a 2-3 PCB, portartály, akkumulátorok, kijelző, szenzorok stb,,,
Felporszívózta. Felmosó funkcióját még nem próbáltam. De a porszívózástól is el vagyok ragadtatva.
Fekete padló minden szösz, haj látszik, padlófűtés. 30 m2 akadályok nélkül. 37 perc alatt végez, még a székeket se kell felpakolni, mert pont elfér a lábak közt. Beprogramoztam, hogy minden nap menjen. Nappalit utvonalát megtanulta. Nemsokára viszem a többi helységbe is.
Ajánlani tudom.
Xiaomi Roborock S50
Felmosós.
Nem volt előtte másik robotporszívom. De azon gondolkodom, hogy veszek egyet az emeletre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!