Hűtő. Hangosan zúg és melegszik hátul. Mit csináljak?
Figyelt kérdés
Zanussi kombinált hűtő, 10 éves. Típusát már nem tudom, matricát nem láttam rajta, hogy rá lenne írva - hacsak nem az alján van.
- Bevízszinteztem, továbbra is hangos.
- Teszteltem, hátha így-tekerem-úgy-tekerem a lábát, továbbra is hangos.
A kompresszor rezeg és jó meleg - kb 50-60 fokos. Ez normális?
Lehet, hogy elszökött belőle a gáz? Ezt lehet javítani - érdemes?
2019. nov. 25. 20:32
1/4 anonim válasza:
Hátul azért meleg, mert ott adja le azt a hőt, amit elvont a készülék belsejéből (+ a veszteség), az normális. Azért hangos, mert a hátulján levő elpárologtató csővezetékei hosszúak, feltehetően elöregedett és elveszett a rezgéscsillapító gumiszalag. A nagyon mozgó csöveknél csillapítani kell a rezgést vastagabb befőttes vagy egyéb gumiszalagokkal ill. meg kell akadályozni, hogy a készülék burkolatához verődjenek a feketére festett csövek.
2/4 anonim válasza:
Ha a gép nem folyamatosan megy hanem ki-be kapcsol akkor nem fogyott ki a gáz, semmi baja, hátul adja le a hőt, előttem íróval 100% egyetértek.
3/4 A kérdező kommentje:
Tehát ha elfogy a gáz, annak van valami jele, diagnozisa?
2019. nov. 26. 19:56
4/4 A kérdező kommentje:
Az az érdekes, ha ráteszem oldalról a kezem, elhallgat.
Szerzek majd szilenteket bele.
2019. nov. 27. 20:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!