Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Szárítógép kondenzációs, vagy...

Szárítógép kondenzációs, vagy hőszivattyús?

Figyelt kérdés

Melyik a jobb? Előnyök, hátrányok?

Nem az interneten lévő 100x ismételt dolgok érdekelnek.

Már tudom, hogy:

Ár: Kondenzációs olcsóbb.

Áramfogyasztás: Hőszivattyús kevesebbet fogyaszt.

Szárítási idő: kondenzációs gyorsabb.

Szárítási hőmérséklet: Hőszivattyúsnál alacsonyabb.

De nem tudom:

Megbízhatóság tapasztalat? Szárítási hőmérséklet hatása a ruhára? Szobába leadott hő? Szobába leadott pára? Súly? Ráz? Mennyire hangosak? Valóban szárazan jön-e ki a ruha, vagy még pöttyet nyirkos?

Meg bármi, amire az ember nem gondol, mielőtt kipróbálja.

2019. nov. 22. 12:13
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Hőszivattyú a van, mosógép tetején.

Rendesen kell tisztítani a szűrőjét és csontszáraz a ruha.

Sokminden összemegy benne.

De ez lehet a kondenzációsba is.

Ezt ki kell tapasztalni,mely ruhákra nem jó. Igazából egy pár darab felső.

Párát egyáltalán nem csinál,viszont nagyon jól befuti a fürdőt.

Életem egyik legjobb döntése volt.

Ja, nem lesz olyan illatos a ruha. Viszont lehet kapni szárítógép be való illatkenndőt. Nem próbáltam még.

A törülköző puha lesz, és azóta nem kell vasalnom sem. Semmit sem.

Mosogatógép után a legjobb döntés. Komolyan mondom.

2019. nov. 22. 12:42
 2/4 anonim ***** válasza:
75%

Mindkettő zárt rendszerű, azaz nincs pára, edénybe gyűjti a vizet.

A lakás bármelyik helyiségébe telepíthetők, csak egy konnektort igényel.

Zajszint azonos.

Szárítási fokozat beállítható, a szekrényszáraz minőség elérése fogyaszt legtöbbet, értelemszerűen.

A hőszivattyús korszerűbb és praktikusabb, viszont mivel egy hűtőgépet is tartalmaz, a bonyolultabb felépítés plusz hibaforrást képezhet.

De utóbbi ne gátoljon szerintem, ez kiszámíthatatlan, hogy neked lesz-e vele problémád vagy sem.

Kockáztass bátran, egyszer élünk.

2019. nov. 22. 13:09
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Nekem hőszivattyús van a mosógép tetején. Sokféle program van rajta, így beletehetek szinte mindent, de amikor elkezdtem használni, először inkább csak olyasmiket tettem bele, amit nem sajnálok, ha esetleg tönkre megy. Párát nem csinál egyáltalán, a fürdőben meleget viszont igen. Bár én nyitva hagyom mindig a fürdőszoba ajtót ha megy. Nem annyira hangos, bár az enyém most csörög valamiért, az ajtóban lévő gumival lesz valami. Ruháimnak eddig nem lett baja, és teljesen szárazan veszem ki őket. A szűrőjét se macera kitakarítani. Az enyém a szárítási időt is automatikusan állítja, tehát alap program pl 2 óra 18 perc, de ha kevesebb a ruha benne, vagy pl nincs benne valami nagy, mondjuk törölköző, akkor hamarabb befejezi. Az enyém 4 éves, semmi baja nem volt eddig. Meg vagyok elégedve vele. Electrolux márkájú.
2019. nov. 22. 17:32
 4/4 Gyöngyi válasza:
Most olvastam utàna a hőszivattyús nem fűti fel a helyiséget,ezek szerint nektek nem hőszivattyús szàrítógépetek van.A hőszivattyús majdnem felaannyi energiàt fogyaszt mint a kondenzàciòs ezèrt dràgàbb is.Nekünk beko màrkàjú van 2016-ban vettük ès ugyan úgy működik mint amikor új volt.Sokàig nem tudtuk màsoknak mièrt fűti be a helyisèget a miénk meg nem,de hàt ezèrt mert nem vèsz kàrba a felfűtött levegő ùjrahasznosìtja a hőszivattyús.
2023. jún. 8. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!