Miért nem sül meg rendesen a gluténmentes kenyér a kenyérsütőgépben?
Géphez kapott receptekkel vigyázni kell, mert az alapanyagok országonként eltérő tulajdonságokat mutathatnak. Példa kedvéért a lisztre ez különösen érvényes, noha a gluténmentesben az nincs.
De lehetnek egyéb gondok, kísérletezni kell a beállításokkal, sütési idővel.
Viszont, mivel a gluténmentesben nincs tapasztalatom, legfeljebb annyit tudok hozzátenni, hogy a felső betekintőablakon ki tud sugározni a hő, amit alufóliával visszatükrözve a kenyér tetejére, némileg változhat a helyzet.
A kenyér ha jó alap anyagokból készült az meg sül szépen.
Biztos rossz az össze tétel, vagy nem kel meg rendesen.
Egyszerűen az átlátszó ablakon az alufólia verje vissza a hősugarakat.
Az alufóliának továbbá van egy fényesebb (tükrösebb) lapja és egy tompább fényű, matt. Valószínűleg jobb a fényessel lefelé rátenni, ha nem is nagy a különbség.
Meg egyébként is ettől csodát nem kell várni, de nekem úgy tűnt, segít valamennyit a kenyér tetejének sülésén, illetve behorpadásának kivédésében.
Amikor ugyanis aktívabb a kelés folyamata, a tetején könnyebben összeeshet. Főleg, ha még hőveszteség, kisugárzás is van a felső résznél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!