Hősugárzó termosztáttal?
Azt nem tudom, hogy a kereskedelemben kapható hőfokszabályzós készülékek alsó fokozata hol kezdődik, elképzelhető, hogy feljebb, azaz szobahőmérsékleten.
De csak pár dollár Kínából egy digitális termosztát, amin pontosan állítható a be és kikapcsolás hőmérséklete.
Csak azokon relé van, amit neked kell bekötni tetszőleges hősugárzóra, fűtőbetétre, bármire.
# 2
Kiabálás helyett inkább azt írnád, mennyi a legkisebb hőmérséklet, amire be tudod állítani?
5 °C nem szobahőmérséklet, ilyet nem tud akármelyik szobai eszköz, szerintem.
Esetleg a fagyvédő fokozattal ellátottak.
Keress konnektoros termosztátot, rá egy hősugárzó és megvagy.
Nem tudom mekkora az a ház de egy 800 wattos hősugárzó mehet éjjel nappal, úgyse melegíti fel 10 fok fölé.
Nekem a műhelyben 3*4 m, ha bedugom a 2000 wattos hősugárzót nem éri el a 15 fokot sose.
És mi fogja megóvni a vízkört a fagyástól?
A lehető legrosszabb hatásfokú dolog kívül a levegőt melegíteni, aztán azzal melegíteni a kazánt...
Célszerűbb lenne betenni a vízkörbe egy villanybojler fűtőbetétet, és öt fokon bekapcsolni a keringetőszivattyúval együtt. Persze a termosztátot a rendszer leghidegebb pontjára kell tenni, lehet hogy a pincében (feltételezés) a kazánnál még bőven 5-6 fok van, miközben a ház északi szobája már nulla fokos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!