Hogyan kapcsolhatna a szagelszívó automatikusan?
A szituáció: főbérlő vagyok egy nagy házban. Lakóim vannak, s mindenkit megkértem, hogy ha süt, főz vagy melegít valamit az elektromos kerámia tűzhelyen, akkor kapcsolja be a szagelszívót, mert különben a ház telemegy ételszaggal és zsírral, ami mocskot és penészt csinál a konyha környékén. Persze mindenki fittyet hányt rá, ezután kulturáltan kiírtam egy kis cédulára és semmi.
Most arra gondolok, hogy automatikusra kellene alakítani a szagelszívót, vagyis kapcsoljon be ha kell. Gondoltam, hogy termosztátot rakok bele, vagyis ha meleget észlel, akkor beindul. Vagy megbontom az áramköröket, reléket teszek be, amik meghúznak, ha bármelyik gombot elforgatják a sütőn vagy a főzőlapon. De ehhez sok relé és bonyolult bekötés kell, ráadásul szét kell szednem a dolgokat. Most az jutott eszembe, hogy a bemenő tápkábelre kellene csak felkattintani valami kütyüt, ami ha áramfogyasztást érez, akkor kapcsolja az elszívót.
A kérdés lényege: létezik olyan elektronikai eszköz, ami ezt tudja? Vagyis a bemenő tápkábelben érzékeli az átfolyó áramot?
kedves kérdező. pont a legbonyolultabb megoldást választod. nálam a klotyóban is van automata elszívó, a tűzhely felett is.
kérdésedre válaszolva: van olyan érzékelő, amely a bemenő kábelen érzékeli az átfolyó áramot. Van néhány magyar tűzhely(úgy húsz éve) ami ezt tudja..
a hőérzékel is kijátszható, de az átfolyó áramot nemigen tudják mókolni. a mozgásérzékelő lenne a legegyszerűbb, de az is kijátszható, illetve ha kimegy a konyhából hosszabb időre, akkor leáll. Jön a tél, talán a nagymennyiségű hideg levegő áramoltatására is ügyelni kell.
Javaslom menj be egy biztonságtechnikai boltba, ahol olyan dolgokat látsz, ami biztosan segít. (Pl.-Kertész utca, vagy Péterhegyi út)
de van olyan lehetőség is, amely akár ötven méterről tudja be-ki kapcsolni az elszívót..csak nálad legyen a távirányító.
És miért okoz problémát ugyanannak az eszköznek az angol nyelvű leírását megkeresni?
Akár egy percig is eltarthat: beírod a típust a keresőbe és kész:
Ez nem az a gyártmány amit kifejezetten ajánlok, csupán ez volt az első amibe belebotlott a kereső.
Természetesen sokféle cég gyárt ilyeneket...
Az eltérő kialakítások, áram tartományok miatt oda kell figyelni milyet választasz!
# 16
Az kicsit más téma, felújításnál kötelező most már mágnesszelepet beépíteni a gáz útjába, amit az elszívó vezérel.
Azaz, az égéstermék elszívása nélkül nem üzemelhet a tűzhely. Nem minden esetben életszerű elvárás egyébként, sokszor felesleges költségekbe verik az embereket, nyugdíjasokat. De valakiknek haszna is van rajta, szemét bandának, lobbinak.
"Az kicsit más téma, felújításnál kötelező most már mágnesszelepet beépíteni a gáz útjába, amit az elszívó vezérel."
És felújításnál kötelező elszívót is beépíteni?
Mert mi van ha az nincs is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!