Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Normális ez a bojlernél?

Normális ez a bojlernél?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Hajdú bojler aquastic 120l.es bojlerünk van, nemrég cserélték ki erre.

Viszont irtó mennyiségű víz kigcsöpög belőle, ez normális?

Van egy tál amibe tud csöpögni, de néha úszik a szoba éjszaka :( főleg, hs elhasználtuk a vízet.

Köszi

2019. okt. 31. 02:38
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Ha nem elég a 120 liter 80 fokos víz két személynek, akkor ott nem a bojlerral van baj, hanem a víz használójával!

A csepegést azt a belső nyomás fűtéskor csinálja. A visszacsapó szelep után van egy rugóval elzáró szelep. Ha a bojlerban nő a nyomás, megemeli a rugóval záró szelepet, és a túlnyomás azon keresztül veszik el. Volt már rá példa, hogy gyárilag alacsony nyomásra volt beszabályozva ez a szelep(selejt). Olyannal is találkoztam már, hogy a rugó idővel meggyengült, és azért eresztette a vizet, még akkor is amikor a bojler ki volt kapcsolva. A visszacsapó szelep az azért van, hogy adott esetben egy csőtörésnél nehogy a forróvíz visszaáramoljon az eltört csőig, mert akkor adott esetben még a szerelő sem fog tudni hozzányúlni, amíg le nem ürül az összes forróvíz és a cső ki nem hűl. De én már jó néhányszor megkockáztattam ezt, mert a tulajnak nem volt új szelepre pénze, de mindig felhívtam rá a figyelmet, hogy rövid időn belül a kiherélt szelepet újra kell cserélni. De vannak olyan szelepek is, amelyeknek rugó feszessége egy csavarral állítható. Ha ilyen a szelep, csak két három menetet kell az anyán befelé csavarni, és már is eláll a víz folyás. Persze legtöbb esetben a szelep elszokott vízkövesedni és a vízkő miatt nem zár rendesen. Ilyenkor szét kell szerelni, kitisztítani, és új szeleppé varázsolni. Ez időigényes kézi munka, erre szerelőt nem fogsz találni. Ha nem tudod magad megcsinálni, bizony ki kell nyitni a pénztálcád.

2019. okt. 31. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!