Mi baja lesz a mélyhűtőnek, ha 16 fok alatti helységben működtetem? A spájzomban télen 5 fok körül van.
Sokan azt hiszik, minél hidegebb a pince, annál jobban örül a hűtőgép, de ez nem így van. Egy ponton akár le is olvadhat.
Meg van adva a típusra vonatkozóan, hogy mennyi az ajánlott tartomány, utána kell nézni!
"Sokan azt hiszik, minél hidegebb a pince, annál jobban örül a hűtőgép, de ez nem így van."
Ja, mert a kompersszorban megdermed az olaj, aztán leég a motor.
Egyszerű fizika, azért is röhögök azokon a butákon, akiknek a # 4 válaszom nem tetszik.
Nekik ugyebár a fizika nem tetszik.
Engem meg nem érdekel a minősítés, hiszen épp azért vagyok csak 66 %-on jelenleg, mert nekem többet ér az, hogy őszintén beolvasok az ostobáknak.
Úgyhogy csak nyomjátok, szánalmasok!
Sziasztok!
Sima mélyhűtőnek semmi baja nem lesz hidegben; minél hidegebb a helyiség, annál kevesebb áramot fogyaszt. 5 fok alatt fennáll a veszély, hogy a dermedtebb olaj miatt nem tud elindulni a kompresszor. Nekünk 10 éve van mélyhűtőnk a garázsban, mínusz 1-2 fok is lehet, semmi probléma.
Egykompresszoros kombinált hűtőknél (hűtő + fagyasztó) valóban leolvadhat, mert a hőmérsékletszabályozást a hűtőtér alapján végzi, ha hideg a helyiség akkor ritkán kapcsol be, tehát a fagyasztó felmelegszik.
Kétkompresszoros kombinált hűtőknél ilyen gond nincs.
Valaki írta az elpárologtatást: ez a hűtő belsejében van, hiszen az elpárolgó folyadék vonja el a hőt. A hátsó fekete rács a kompresszor után a sűrített gáz lehűtését végzi, minél hidegebb a környezet, annál könnyebb ezt elvégezni, tehát csökken az áramfogyasztás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!