Villanymotornál, állandó üzemű kondinál miért használnak néha 2 kondit?
Van egy 1500w-os imi villanymotorom (220V) amin 2db 16os kondi van gyárilag. Miért nem 1 db 32 Mf-es kondi van rajta. 750 es imi villanymocimon is van úgy hogy 2 állandó kondi van.
Mivel jobb a 2 kondi mint az 1 kondi ha értékre ugyan annyik (2 összeadva)
Köszi a válaszokat.
2#
Szerintem egy nagy gyár mikor berendel valamit akkor nem számít hogy milyet rendel mert nagy tételbe rendeli, ráadásul így +1 tartót is fel kell rakni motoronként ami plusz költség az 1 kondishoz képest.
Hát rosszul tudod !
A gyárak,multicégek a legnagyobb fillérbaxszók !
Igenis számít nekik,főleg nagy tételben,hogy az az alkatrész 1db/1,35 dollár vagy csak 1db/1,12 dollár-ra jön ki..
Nagyobb cégeknél a " Buyer-ek " feladata,hogy folyamatosan biztosítsák az alkatrészt a gyártó sorra,plusz folyamatosan fürkészék az alkatrész beszállító cégeket,hogy hol az olcsóbb ugyanaz az alkatrész amit használnak.
Viszont ezzel az a baj,hogy belebukhatnak akár hamis alkatrészbe is,mint például ez :
Van a matrjoska baba,,meg van a matrjoska kondenzátor.
Igen a gyárak fillérbaszóak! de legyen példa amit írtam. 2 16uF kondi meg 2 tartó ugye drágább mint az egy 32uF kondi
megg 1 tartó. Ráadásul amit írtam mocikat még a "régi" világban gyártották. Szerintem az említett gyakorlati haszna matt használnak dupla kondit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!