Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Klímát honnan érdemes venni,...

Klímát honnan érdemes venni, szerelőtől vagy a netről rendelni? Magy. Lentebb.

Figyelt kérdés

A szerelő 115 ezerért adna klímát számla nélkül!!! garanciával, de a neten már 80-ezertől van számlával.

pl. íme:

[link]

A++, hűt-fűt, 3.5kw és halk, de hol a buktató? Mert van 100 ezerért is, meg még többért. Mit kellene néznem klíma vásárláskor?

Még azon gondolkodom, hogy ha akármelyik szerelővel beszélnünk, és ha nem ő adja a klímát, hanem mi vesszük a netről, akkor a munkadíjat és az anyagdíjat tornázza fel. Mennyire szeretnek CSAK klímát beszerelni? Előre hiába beszéljük meg, mire beszerelnék az anyagdíj megugrana.

Valakinek van ebben tapasztalata?

2019. aug. 25. 22:54
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Tapasztalatom szerint netrol csak akkor érdemes, ha van a családban vagy baráti körben, aki beszereli. Ha megveszed, akkor a munkadilesz combosabb. A szerelő is szívesebben hoz (érthető, hiszen kicsit ott is nyer az aron) onnan ahonnan ő veszi...nyilván kedvezménnyel. Egyébként hívj fel 2-öt csak úgy és kérdezz rá, hogy van 1 ilyen és ilyen típusú klimad, mennyiért szerelne be? Proba-Szerencse😊
2019. aug. 25. 23:18
 2/6 anonim ***** válasza:
Előzo vagyok, bocsi a hibákért, mobilról nem mindig sikerül 😉
2019. aug. 25. 23:19
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszi. Már felhívtam egy szerelőt, de nem mondtam, hogy én vennék klímát. A munkadíj biztos megugrana, mert persze előre nem tudja megmondani mennyi rézcső kellene meg a többi anyag. Majd felhívok mást is, mennyi lenne csak beszerelni.
2019. aug. 25. 23:40
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Csak én ezt hiányolom az eMAG oldaláról:

[link]

Ahogy az máshol működik:

[link]

2019. aug. 26. 00:00
 5/6 A kérdező kommentje:

Hoppá!!! Erről nem tudtam, de megtaláltam az e-magon is a feltételeket.

[link]

Köszi, ment a zöld kéz.

2019. aug. 26. 00:29
 6/6 anonim ***** válasza:

Be kell vezetni az online rendszerbe a klímát, én attól nem félek hogy ez nem így van, ha véletlenül ki is küldené pl. az emag "ha ott veszed" sajnos vagy nem sajnos a szerelőnek be kell regisztrálnia a rendszerbe. Ez már évek óta így van minden webshop-nál, ez az online rendszer a kormányhoz tartozik és nem a webshopok rendszere. Tehát magyarul ez a szerelőnek is egy +munka mert ha ő forgalmaz, vagy már vett klímát akkor az be van regisztrálva és nem kell külön foglalkoznia vele, de a problémát nem itt látom és nem is a star-light klímában...

A baj az hogy az EMAG nem rendelkezik szervizháttérrel, csak forgalmazza a star-light klímákat, amik nem rossz a gépek amúgy, a régi szériából többet is vettem és a mai napig jól működnek. De alkatrészük és szerviz valamint szakember sincs hozzá, ha egy szerelő ezt elvállalja és felszereli neked az nyilván elfogja mondani ezt a kis apróságot, ha pl 3 vagy 4 év múlva elromlana a gép ő hiába is csinálná meg neked, alkatrész nélkül ez igen nehéz feladat lenne.

Tehát, az én véleményem az amit itt már sokan leírtak az oldalon, ha utána nézel, hogy attól a szerelőtől vagy klímás cégtől vedd a klímát aki forgalmaz olyan márkát amit pl. szeretnél, ők szereljék fel és megkíméled magad egy csomó problémától. Ha, forgalmazó/viszonteladó és telepítő is egyben akkor a garancia/szervizháttér is biztosítva van, amit sajnos az emagról nem lehet elmondani, ha bármilyen klímát veszel ott az emag-tól ne várj segítséget, már ha elromlik a klíma. Nekem pl. volt olyan hogy törve hozták ki és nem is egyszer :( Lehet, hogy most megspórolsz 10 vagy 20 ezer forintot, de nagyobb árat fogsz fizetni ha elromlik a klíma és lesz egy szép fali díszed 90 ezer forintért amit semmire nem tudsz használni, csak azért mert nincs hozzá szervizháttér. Szerintem ezért nem éri meg kockáztatni, nekem a 2 legutóbbi klímámat 160 és 180 ezerből hozták ki kompletten klímával anyaggal és szereléssel együtt, az egyik MIDEA a másik GREE mindkettő halk és tökéletesen működik 5 év garival, az egyiket 40 a másikat 50-ért szerelték be, ha ezeket levonod, akkor nincs nagy különbség az emag-os klíma meg az ismert megavállalatok klímái között. És ez a két gyártó már bizonyított!

2019. aug. 26. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!