Klímát honnan érdemes venni, szerelőtől vagy a netről rendelni? Magy. Lentebb.
A szerelő 115 ezerért adna klímát számla nélkül!!! garanciával, de a neten már 80-ezertől van számlával.
pl. íme:
A++, hűt-fűt, 3.5kw és halk, de hol a buktató? Mert van 100 ezerért is, meg még többért. Mit kellene néznem klíma vásárláskor?
Még azon gondolkodom, hogy ha akármelyik szerelővel beszélnünk, és ha nem ő adja a klímát, hanem mi vesszük a netről, akkor a munkadíjat és az anyagdíjat tornázza fel. Mennyire szeretnek CSAK klímát beszerelni? Előre hiába beszéljük meg, mire beszerelnék az anyagdíj megugrana.
Valakinek van ebben tapasztalata?
Hoppá!!! Erről nem tudtam, de megtaláltam az e-magon is a feltételeket.
Köszi, ment a zöld kéz.
Be kell vezetni az online rendszerbe a klímát, én attól nem félek hogy ez nem így van, ha véletlenül ki is küldené pl. az emag "ha ott veszed" sajnos vagy nem sajnos a szerelőnek be kell regisztrálnia a rendszerbe. Ez már évek óta így van minden webshop-nál, ez az online rendszer a kormányhoz tartozik és nem a webshopok rendszere. Tehát magyarul ez a szerelőnek is egy +munka mert ha ő forgalmaz, vagy már vett klímát akkor az be van regisztrálva és nem kell külön foglalkoznia vele, de a problémát nem itt látom és nem is a star-light klímában...
A baj az hogy az EMAG nem rendelkezik szervizháttérrel, csak forgalmazza a star-light klímákat, amik nem rossz a gépek amúgy, a régi szériából többet is vettem és a mai napig jól működnek. De alkatrészük és szerviz valamint szakember sincs hozzá, ha egy szerelő ezt elvállalja és felszereli neked az nyilván elfogja mondani ezt a kis apróságot, ha pl 3 vagy 4 év múlva elromlana a gép ő hiába is csinálná meg neked, alkatrész nélkül ez igen nehéz feladat lenne.
Tehát, az én véleményem az amit itt már sokan leírtak az oldalon, ha utána nézel, hogy attól a szerelőtől vagy klímás cégtől vedd a klímát aki forgalmaz olyan márkát amit pl. szeretnél, ők szereljék fel és megkíméled magad egy csomó problémától. Ha, forgalmazó/viszonteladó és telepítő is egyben akkor a garancia/szervizháttér is biztosítva van, amit sajnos az emagról nem lehet elmondani, ha bármilyen klímát veszel ott az emag-tól ne várj segítséget, már ha elromlik a klíma. Nekem pl. volt olyan hogy törve hozták ki és nem is egyszer :( Lehet, hogy most megspórolsz 10 vagy 20 ezer forintot, de nagyobb árat fogsz fizetni ha elromlik a klíma és lesz egy szép fali díszed 90 ezer forintért amit semmire nem tudsz használni, csak azért mert nincs hozzá szervizháttér. Szerintem ezért nem éri meg kockáztatni, nekem a 2 legutóbbi klímámat 160 és 180 ezerből hozták ki kompletten klímával anyaggal és szereléssel együtt, az egyik MIDEA a másik GREE mindkettő halk és tökéletesen működik 5 év garival, az egyiket 40 a másikat 50-ért szerelték be, ha ezeket levonod, akkor nincs nagy különbség az emag-os klíma meg az ismert megavállalatok klímái között. És ez a két gyártó már bizonyított!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!