Mikróhullámú sütő. Ez a magnetron még jónak tűnik? (kép)
Szikrázás problémába ütköztünk. Kis utánaolvasás után addig jutottam, hogy távolítsam el a csillámlapot (?? itt csak egy műanyag kártyalap), mert szennyeződhetett, ezért vezetővé vált, és innen erednek a villámok. Illetve rossz esetben tönkreteheti a magnetront, ami ezen mikró esetén a kuka kategória lenne. Így néz ki.
Én azt mondanám valami nagyon minimális látszik. De jó lenne, ha találnék olyat, aki már látott ilyet :)
Szóval tisztítás után (tényleg jól beette magát a zsír, retkes volt) kipróbáltam egy pohár vízzel, lap nélkül. Fél perces teszten tökéletesen átment.
Egyéb infók:
A magnetron házban van egy kis rozsda
Illetve ez a műanyag lap, amin igazándiból nincsen csillámlap, mint amiről a mikrós oldalak írnak:
Jól átégett.
Amúgy ez egy BURG mikrowellenherd márkájú gép, Toshiba magnetronnal.
A magnetron szigetelése kicsit megégett, de ha nem húz át, nem szikrázik, akkor mehet.
Mögötte a reflektív felület üzem közben vált le vagy a tisztogatás következménye?
Csillámlemez helyett olcsóbb műanyagot építettek be, de ez nem gátol abban, hogy normális csillámot tegyél fel. Erre szolgálnak a lyukak, ahol műanyag csapokkal rögzíteni lehet.
Illetve most látom, itt például fémcsavar rögzíti:
https://www.youtube.com/watch?v=M0xsXjhefy4
Itt még elmegy a fémcsavar, hiszen a lemezház maga is fém.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!