Baj ha nem zárom el a fali csaptelepet amihez a mosógép van kötve?
A gép bírja.
A bekötőcső is új, de évek múltán kilyukadhat, és a lakást elönti a víz ha nem vagy otthon. Amúgyis, a gépben műanyag alkatrészek vannak, én nem bíznám rá a véletlenre.
#1 netto hulyeseget beszel, ne nagyon figyelj ra.
A mosogepben magnesrele van, ami aram nelkul is elzarva tartja a viz utjat. Erre van kitalalva. Amiota ebben a lakasban lakunk (12 eve), azota egyszer volt elzarva a mosogep csapja, akkor is azert mert szerelni kellett a gepet. A konnektorbol sem szoktam soha kihuzni, mert ha egyszer a fokapcsoloja le van kapcsolva, nem vesz fel aramot.
Nem kell mindent tulaggodni, tulgondolni, agyonbiztositani, megteszik ezt helyetted a gyartok.
Nem véletlenül találták ki az aquastop megoldásokat, amiből létezik többféle konstrukció is.
Konkrétan azért kellett kitalálni, mert történtek beázások a bekötőcső hibája miatt.
Amikor az emberek nem zárják el a sarokszelepet, a hálózati nyomáslökések, vízütések pedig néha kinyírják a bekötést.
Mi nevezünk vízütésnek? Amikor hirtelen elzárunk egy csapot / szelepet (akár mi vagy a szomszéd) az áramló víz nyomása kártékony ütést mér a rendszerre.
Aquastopot nem részletezem: --> Google.
Ja, én mindig elzárom a sarokszelepet.
Mert hülye nem vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!