GPS akksinál (is) mi a harmadik szál vezeték?
Van egy másfél évtizedes GPS-m (Navon 410) halott akksival.Maga a navigációnak sincs értéke-bár rendesen működik.
Mivel gyári akksit nem lehet kapni,hasonlót úgy 4ezer ft. fölött,van egy megmaradt Samsung teló akksim,azt beleraknám.
3 vezeték megy a készülékbe,3 csatlakozó hely van az akksin is .Van ugye +,van -,de mi a harmadik szál(ami az akksi kivezető érintkezőjén a középső)?
Mi célt solgál?
Huh! Számomra ez idegen terület! Írnál még róla?
A konkrét esettel nincs gondom,hisz a halott gyári akksiból "kijön" a 3 vezeték,azt lecsípem az akku tövénél,blankolom,és ráforrasztom az új akksira "polaritás~helyesen"(úgy ahogy a gyárin volt),-ami egy teló akksi,ott 3 piciny réz~lapka érintkező van.
Amit ítrál ...mértem multiméterrel,és nekem "úgy tűnik",mint ha két negatív kivezetés lenne az akksin?
Tehát: HA a +,és a - között mérem,-ugye 3,7v.(ez a két "szélső" érintkező.)
Viszont a + és a középső kivezetésnél mértem még a(3,7v)feszültséget.(ami elmondásod szerint a "termisztor")
A - és a középső kivezetés között semmi.
Hogy is van ez? Tanulni szeretnék!
Persze, mert a pozitívhoz képest mérve, a termisztoron keresztül kap feszültséget a multiméter.
A negatív és a középső között nincs feszültség, ott kell ellenállást mérni.
Ha hajszárítóval melegíted az akkut, az ellenállás nő.
Szeretek kísérletezni...
Kint az ablakpárkányon 10 percre 9 fok
hajszárítóval melegítve 38 fok
Infrahőmérővel kb 50 centiről mérve...
A (sárga) multiméter 2000 ohm tartományra állítva...
Hidegen 1492 Ohm
Melegen 1495 Ohm
Csak ilyen kicsi a különbség???
(A delikvens egy Samsung Galaxy S II akksi)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!