Mit lehet vele csinálni? ""úgy"" maradt a GPS-m?
Évtizedes ósdi navigáció,Igo8,2014-s térképpel...
A legutóbbi címre elvitt. Ma ismét használtam volna,de akármit ütök bele,csak a legutóbbi érkezett területen áll a térkép.
Ha bemegyek a menübe,látom,hogy hova,merre vinne,az időt,a távolságot,stb.
DE! A térkép nem mozdul/indul.A legutóbbi célt mutatja,ami cirka 7 km-re van tőlem.
Mi romlott el,mit kellene vele csinálnom,hogy ismét tegye a dolgát?
Így igaz...közben rájöttem. Ha elindulok,haladok 1~2 km-t,eltelik 2~3 perc,"észhez tér"
De vajon mi a megoldás,eddig ezt nem csinálta?
Térképfrissítés nem jött be. Még megpróbálom az IGO-t is újra rakni.
Ha nem jön be,be kell hogy nevezzek egy GPS dobáló versenyre?
Tegye a dolgát?
Meg kéne ismerni a készülék működését, nem romlott az el.
A készülék nem tud mit tenni, ha nem kap műholdjelet (szobában, pincében, takart helyen), feltételezi, ott vagy, ahol kikapcsoltad. Ezt megjegyzi.. Tehet mást?
Próbál a kedvedben járni, Te meg ki akarod dobni ezért.
Egyébként meg lehet adni neki, ha nincs műholdjel, akkor honnan godolkodjon, mint indulási hely.
És akkor minden utat onnan kezd tervezni, egészen addig, amíg meg nem kapja az aktuális műholdaktól a pillanatnyi helyzetét.
Természetesn nálam az "alap" indulási hely a lakásom, szobában üldögélve, útvonalat tervezve mindig onnan kezdi.
Nem értek egyet Veled...
Bekapcsolom,rákattintok a "navigáció" ikonra...be is tölt. Lát is 6~8 műholdat...
Beütöm az úticélt,azt is betölti. Ha bemegyek a menübe,kiírja,az időt,a távolságot,egyéb adatokat,stb.
NEM ezzel van a bajom!!!
A gondom az,hogy a legutolsó térkép látszik a(lefagyott) kijelzőn,az NEM mozdul.
Kipróbáltam...10 percig sem!
Viszont ha elindulok,akkor 1~2 perc,és 1~2 km megtétele után "feléled"...újratervezés,és teszi a dolgát.
Kb 2,5 éve vettem...azóta nem így működött!
Beütöttem az úticélt,és pár másodperc múlva indult is.
Na ez a gondom vele...
A kérdező kommentje:
Nem értek egyet Veled...
Bekapcsolom,rákattintok a "navigáció" ikonra...be is tölt. Lát is 6~8 műholdat...
Beütöm az úticélt,azt is betölti. Ha bemegyek a menübe,kiírja,az időt,a távolságot,egyéb adatokat,stb.
NEM ezzel van a bajom!!!
A gondom az,hogy a legutolsó térkép látszik a(lefagyott) kijelzőn,az NEM mozdul.
Kipróbáltam...10 percig sem!
Viszont ha elindulok,akkor 1~2 perc,és 1~2 km megtétele után "feléled"...újratervezés,és teszi a dolgát.
Kb 2,5 éve vettem...azóta nem így működött!
Beütöttem az úticélt,és pár másodperc múlva indult is.
Na ez a gondom vele...
Honnan tudod, hogy, a látott műholdak aktívak is, és azok jeleit használja is a készülék?
Van egy menü, ahol meg lehet nézni egy földgömbön, hogy hány zöld, azaz valóban használt műhold van. Van ott sárga is, de annak bizonytalan a vétele, feltételesen használja.
A tervezést megcsinálja, mint mondod. Az aktuális pozíciótól tervez? Onnan, ahol éppen vagy?
És "ráütsz" az indulás "gombra?
És akkor még mindig a régi térkép van benne, jön elő és mozdulatlan?
1. Hard reset
2. Ha nem segít, telepitsd újra az IGOt.
(De szerintem nem ott van a baj, és nem kapok választ)
Hány zöld holdat látsz, amikor szerinted már megy a helymeghatározás???
Köszi!
Holnap...
Amit nem értek,hogy ez most miért van...és eddig miért nem csinálta?
Bejártam vele párszor Szerbiát,Bécset,Bpestet,az idén melóból adódóan Orosházát és környékét,-minden gond nélkül. Néha naponta 4~5 cím,néha két hétig be sem kapcsoltam...
Most csak a város(Szeged)másik felében lévő címre mentem volna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!