Garmin dezl 770lmt tényleg olyan jó, mint amilyen drága?
Hivatalos honlapon nagyon részletesen le van írva mit tud és gyakorlatilag az is,hogy mennyire jó.
De ez a valóságban is így van, és 189900 Ft-ért tényleg egy nagyon fullos GPS-t kap az ember?
Nem tudom kinek létfontosságú a 7"-os üveg képernyő,hogy össze lehet kapcsolni okostelefonnal,meg hogy tolatókamerát lehet hozzá csatlakoztatni(nyergesvontatón hová teszi a kamerát?)az összes többi extrát a szoftver tudja.
Az Igo is tudja ugyanezeket a kamionos információkat.
És azzal sem dicsekednék hogy:"Működési idő: akár 1 óra",a mostani 20.000Ft-os Wayteq-em legalább 3 órát bír...
Valahogy sejtettem,hogy ez csak egy nagyon túlárazott eszköz lesz,amiben hangzatos dolgok vannak,de közel 200ezer Ft-t nem ér meg.
Mondjuk nekem az szimpatikus,hogy üveg a kijelzője,meg mondjuk hogy jár hozzá az ingyen térkép meg közlekedési infó,de ez az utóbbi nem egy exkluzív dolog.
A hivatalos oldalon elhiszem, hogy 190-ért árulják, de kereskedelmi forgalomban, már jó ideje 140 környékén van.
Ezt a GPS-t kamionba találták ki. Arra, hogy ne tölts el napi akár több órát Németországban ahol a vakondok folyamatosan túrnak és újra aszfaltoznak.
Szóval lényegében a minőséget, tartósságot és pontosságot fizeted meg, valamint azt, hogy nem töltesz napi 1-2 órát dugóban araszolva, ha a vezetés a hivatásod.
A 7" meg azért annyi, mert egy 4-5" kis képernyőt szerinted te mennyire látsz egy kamionban, vagy mennyire kényelmes a városban keresgélni rajta, hogy merre tudsz bejutni egy lerakó-felrakóhoz. Egyébként maga az eszköz gyorsasága se mindegy.
Szemben ezzel a tomtom trucker 6000 van az 110.000 körül van.
Tehát lényegében, ha nem 40 tonnával közlekedsz ez nem a te GPS-ed. :) Személyautóhoz az 5 éves lumia 920-am gps-e is tökéletes.
Az előttem szólók kommentjéhez meg csak annyit, hogy egy alsó kategóriás márkatárshoz ne hasonlítsanak már egy direkt kamionos gps-t. Azt elhiszem, hogy letöltesz hozzá kamionos adatod, csak te abban mikor fogsz beállítani magasságot tengelyszámot stb? Könnyen be lehet az ilyenekkel, meg a tábla nem figyeléssel szaladni egy alacsony felüljáró/híd alá, azután cumi van, jobb esetben meg tolatgatás. :)
TomTom trucker 6000-el az a baj,hogy maga a lényeg,a kamionra való korlátozások kissé hiányosak,viszont a TMC az kitűnően működik,ezért szereti rengeteg kamionos,főként Németben alias stauland.
Kérdés az,hogy ha ez a Garmin a kamionos korlátozásokat jól tudja-e és ezzel úgy is tervez,plusz ugye a TMC is remekül működik,akkor már megérte azt többlet kiadást,persze azért az eredeti 189ezer Ft tényleg kissé sok még így is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!