Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » GPS, navigáció » A Túristautak térképen a...

A Túristautak térképen a Garmin eTrex 20 útvonaltervezője csak légvonalon köti össze a kijelölt útpontokat! Miért?

Figyelt kérdés
A Mapsource programmal használom a turistauta.hu térképét. A Mapsource-n megtervezem az útvonalat néhány útpont elhelyezésével, áttöltöm az eTrex 20 GPS-be és újra terveztetem, csak légvonalban köti össze a kötelező útpontjaimat. Valami beállításom nem jó vagy a Mapsource-ban, vagy a GPS-ben? Tud valaki segíteni?

2016. ápr. 14. 19:34
 1/3 anonim ***** válasza:

Ilyen szektás kérdésekre hamarabb kapsz választ, ha megkérdezed a Tuhu fórumon, vagy itt:

[link]

Nade, a probléma forrása a mapszósz meg a készülék eltérő útvonal tervezése, ezért próbálj az útvonalból nyomvonalat készíteni és azt felnyomni a készülékre. A nyomvonal az adott koordinátákra lerakott pontokat köti össze, nem függ a térképi objektumoktól (mikor trekkelsz, akkor is nyomvonal jön létre)

[link]

Ezt a szakaszt olvasd:

"Útvonalból (route) nyomvonal (track) készítése"

Az ott említett WinGDB-t nen ismerem, de a Gpsbabel is tud útvonal-nyomvonal konverziót, kicsit zavaros elsőre a felület, de rendkívül haaznos program.

2016. ápr. 14. 21:12
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszát. Többet kaptam, mint számítottam.. :) De addig túrtam a GPS lelki világát, míg megtaláltam az okot. Először rögtön repülésre állítottam be a cuccot, de most túrára használom, így jogosan mutatott légvonalbab. A Beállítások>Útvonalterv.>Navigáció módja: "Úton távolságra" beállítás kellett. Ezzel a beállítással használja a vektor térkép útjait, nem csak a pillanatnyi pozíció alá rakja.

Köszönöm gyors válaszát.

2016. ápr. 15. 07:03
 3/3 A kérdező kommentje:

Közben frissültek az emlékeim. Mikor megvettem a GPS-t, repülésre használtam és akkor azzal vesződtem, hogy ne az utak fölött akarjon a cél felé irányítani. :D Akkor hamar megtaláltam a beállítást, most egy kicsit nehezebben.

Ha tudom, hogy milyen útvonalon szeretnék menni, akkor kereszteződések elé rakok egy útpontot. Így annak elérésekor pittyen a cucc és arra mutat, amerre tovább kell mennem.

"szerkás kérdés"! Ez aranyos, de igaz. :D

2016. ápr. 15. 07:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!