Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » GPS, navigáció » Hogyan kell installálni ezt a...

Hogyan kell installálni ezt a GPS-t?

Figyelt kérdés

Vásároltam egy Wayteq x955 készüléket. Mellékeltek hozzá egy rendkívül rövid és leegyszerűsített használati útmutatót. Ezen kívül kaptam még hozzá egy 5 pontban felsorolt egy-egy mondatos Sygic szoftvertelepítési tájékoztatót és egy kódszámot, ami azzal a mondattal zárul: A telepítéshez ajánlott Wifi kapcsolat.

Ahol lakom, nincs Wifi lefedettség, csak a pár tízkilométerre lévő MOL-kúton.

Mi a menete a GPS beüzemelésének? A kapott tájékoztatók alapján nem tudom működésbe hozni a GPS-t. Ehhez kérem hozzáértők segítségét. (nincs okostelefonom, és a számítástechnika sem az erősségem)

#Wayteq-x955
2016. febr. 20. 15:06
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Javítás: Wayteq x995-ös.
2016. febr. 20. 15:09
 2/16 anonim ***** válasza:

Azert irja, mert a forgalomkorlatos mobilnetrol megeszik 1-2-3 gigat a telepites, terkepek frissitese.

Wifi-lefedettseg mashol sem nagyon van, az otthoni vezetekes internetet szokas sajat wifi-routerrel megosztani.

2016. febr. 20. 15:16
 3/16 A kérdező kommentje:

Matáv vonalról kapom az internetet. Tehát a teendőm:

1. elhajtok a 25 kilométerre lévő MOL-kútra, ahol állítólag van szabad elérésű Wifi.

2. itt kiveszem a dobozából, bekapcsolom a készüléket, és megpróbálom az 5 pontos leírás szerint telepíteni a térkép működését biztosító szoftvert.

3. ?

4. ?

5. ?

.

.

Itthon a teraszon bekapcsoltam, és 2013.03. dátumot mutatott, se az évszámot, se a pontos időt nem lehet beállítani, állítólag a GPS jel fogja majd ezeket helyesen mutatni a kijelzőn.

2016. febr. 20. 15:29
 4/16 anonim ***** válasza:

Nem tudom a MOL-kutakon alkalmaznak-e barmilyen korlatot, de ha igen akkor a negyedenel meg fog szakadni a letoltes.

Ezert en inkabb egy wifi router vasarlasat javaslom, 5-10ezer korul mar kapni hasznalhatot.

Alternativakent ismeroshoz erdemes elmenni, akinek van korlatlan netje wifivel.

2016. febr. 20. 16:08
 5/16 A kérdező kommentje:

4-re:

És mit kezdek vele? Semmi Wifi vétel itt nincs, ahol lakom.

Vagy ebbe az izébe kell bedugni a GPS-t, és ott a benzinkútnál már oké lesz?

2016. febr. 20. 16:22
 6/16 anonim ***** válasza:

A wifi-router a kabeles netet "szorja szet a levegoben". Igy tudsz internetre kapcsolodni a GPS-el, mivel sem kabelt nem lehet beledugni, sem SIM-kartya nem megy bele mobil internethez.

A datumot interneten keresztul allitja be, onnan tolti le a friss terkepeket (havonta szokott jonni frissites). Viszont a navigalashoz eleg a GPS-jel.

2016. febr. 20. 16:27
 7/16 A kérdező kommentje:

6-ra :

Na, ezt végképp nem értem, a telefonvonalamról egy modemre van a netem kötve. Lakhelyemen okostelefonokat se lehet használni, ezért nem vettem eddig, mert ha útközben vagyok autóval, menetközben nem állok neki internetezni. Így elég egy buta mobiltelefon, netnek meg háznál a vonalas.

Tehát itt még ismerőshöz se tudok menni, mert nekik sincs Wifijük.

A javasolt megoldást azért sem értem, mert a rövid leírás azt írja: internet kapcsolat nem kell.

Csak működő Wifi. A telefonvonalam viszont az internetre kapcsolódik, akkor minek ez az izé, ami többfelé elosztja a vonalas internetet?

2016. febr. 20. 16:41
 8/16 A kérdező kommentje:

Ha nem érthető ez a problémám: a GPS beköthető a számítógépbe (van ehhez külön kábel), tehát szerintem ezzel elérné azt az internetet, amit a javasolt "router" is biztosítana.

De nem, a leírásban a GPS-en megjelenő ikonra kell rábökni (érintő kijelzős) és a további 4 pont szerint eljárni. Ehhez kell a leírás szerint a Wifi.

2016. febr. 20. 16:52
 9/16 anonim ***** válasza:

USB kabelen az internetet megosztani eleg bonyolult, azert nincsen leirva a rovid utmutatoban. Nem is ajanlom angoltudas es sok ora szabadido nelkul.

A telepiteshez pedig biztosan szukseges internetkapcsolat, es wifivel lehetseges egyedul par pillanat alatt beallitani.

2016. febr. 20. 17:22
 10/16 A kérdező kommentje:

9-re

Írtam : a számítástechnika sem az erősségem. Már értem, ez a Wifi egy internetmegosztó, ha a házban volna több gép, mondjuk egy laptop meg egy tablet, akkor egyszerre hárman is bírnánk internetezni.

Tény, nem találtam a leírásokban semmi nyomát, hogy az USB kábel mire használható. Akkor marad a benzinkút, előtte megkérdezem, hogy kábé 2MB letöltésem lenne, ezt elbírja e a MOL kút.

2016. febr. 20. 17:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!