Segítséget kérnék egy Caska CA3121 fejegység navigációjához. Az indításhoz milyen fájlokra van szükség? (Találtam hbs. Txt, sys. Txt fájlokat, de nem indul az Igo Primo, nem tudom, hogy mit kell tartalmazniuk. )
Az elérési út:
\mmc_storage\primo.exe
Annyit sikerült megtudnom az eladótól, hogy ehhez a készülékhez valamilyen segédprogram kell a kártyára.
Ez sajnos nincs meg. Próbáltam fórumokon érdeklődni, de eddig semmi. Lehet hogy ez után kéne nyomoznom.
Egy szokásos védelem: a kártyán van a navigációs program, de a program tartalmazza az SD kártya azonosítóját, mert van neki.
Innen kezdve csak erről a kártyáról hajlandó futni a program, azaz az indító *.exe fájl tartalmazza a kártya kódját is, futni fog, miközben a navi is tudja, milyen kártya van benne. Innen kezdve a kártyán belül is hiába cserélnéd a térképeket, nem fogja elfogadni, mert nem abban licenszben van...
Ez a kártya lemásolva sehol sem fog futni, nem klónozható.
(Azért olykor ezt meg lehet kerülni.)
Mindjárt keresek valami okosságot.
Hozz látre egy üres SD kártyán egy YFGo2CE.bld fájlt.
Ennek tartalma mindegy, de legalább 1 karakter.
Ezt a kártyát nyomd bele a készülékbe és csinálj egy hard resetet.
Ekkor egy Windows szerű felületet kapsz, azon belül is meg lehet találni a file kezelőt.
Ekkor már bele tudsz nézni az összes állományba.
De ne törölj semmit!! egyelőre.
Ha működik.......
A védelmeket ismerve nem valószínű hogy működik, de az SD kártyán mindegy melyik IGO van, az indítót nevezd át erre:
primo.exe
Volt készülék (nem autó), aminél szintén fenti gondok voltak.
Amint megnyomták a navi gombot, rögtön az (érvényes) kártyát kereste, na az nem volt.
Bejutottam a "készülékbe", láttam a belső fájlokat és a (talán) képnézegető ikonhoz rendeltem a navit és indítását, onnan kezdve ment..
Persze a képnézőre kellett ezügyben bökni...
De sokféle védelem van, nem midegyiken lehet úrrá lenni, különösen úgy, hogy nem lehet kockáztatni.
Legjobbak a "tök süket" készülékek, nincs mit veszteni, bármit lehet próbálni.
Ha továbbra se megy??? Nem rontottam el semmit....
Van valami kapcsolati lehetőség PC-vcel, vagy bármivel (BT, WiFi) komunikálni a fejegységgel?
(Én épp most nézegetek egy 2DINes fejegységet a kocsiba, persze navival. Hogy minek, ne kérdezd, mert ha itthon összeszedem a kütyüket, akkor legalább 6-7 GPS képes eszközöm van, közte 7" tabelet is. És hab a tortán: egy évben 3* kell navit használnom, kicsi a mozgáskörletem).
Ezt hívják bolondságnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!