GPS-t frissítsek, vagy vegyek táblagépet?
Sziasztok!
Van egy Mio Spirit 680-as gps-em, de régiek rajta a térképek. 2011-ben mind lejárt. Én hamarosan külföldre fogok menni és azon filózok, hogy táblagéppel navigáljak-e vagy vegyek-e új térképcsomagot. Se torrenten se máshol nem találtam a gps-emhez való térképcsomagot, a hivatalos pedig kb 20ezer ft. Egy gps-es táblagép is 20-25ezer körül van, viszont azt nem tudom, hogy androidra van-e olyan program ami mellé nem kell mobilnet. Mit javasoltok, frissítsem a gps-t vagy vegyek egy táblagépet és tegyek rá ingyenes navigációs progit? Milyet? :)) Remélem valaki képben van ezzel kapcsolatban.
Én a MIO-t sose cserélném másra.
Se tabletben, se telefonban nem olyan a GPS modul, mint egy MIOban. A MIO (és a többi navi készülék) célhardver.
Mondom úgy, hogy legalább 5 GPS képes készülékem van.
Mio, Hanspree (ezek navik), meg vagy 3-4 mobil.
És a mobilok között a 6 éves még mindig jobb, mint a későbbiek.
Érdekes, amikor egyszerre 3 navi megy és logol, később össze lehet hasonlítani, melyik milyen pontosan követte az utat. Hát nem egyformák.
Így fejlődünk....
Na nem mondtam..
Navigáltam 7"-os táblagéppel. Személyautóban brutális nagy, szerintem nincs szükség ekkorára. 4,3-5" simán elég.
Táblagépem: nincs benne GPS vevő, de van egy Bluetoothos GPS vevőm, az adta az adatokat a tabletnek. A vevő viszont
célhardver, akármikor bekapcsolom, 39 másodperc alatt "holdkész", jelzik a LEDjei.
Csak a kíváncsiság csináltatta velem a kísérletet.
Halkan mondom, ha kutakodsz, akkor majdnem biztos van esély a MIOra feltenni egy IGO-t (nem biztos, hogy rezzenetlenül vinné a nagyobb hardver igényű Primot)..
Az én MIOm C310..
Többféle "zárt" navi járt nálam, csak idő kérdése volt megtalálni a megoldást, olykor 2-3 hét.. Hirtelen egy leírást találtam erre, de nem linkelhető.
Neten minden megtalálható, szoktam mondani.
Közben sikerült a Mio készülékemben szoftvert cserélni és így tavalyi Q3as térképekkel el tudok indulni Igo 8.5 van rajta. A táblagépről többen lebeszéltek.
Köszi.
Ez engem is érdekel!
A Wifit hogy csempészted be az autóba, menet közben?
Mert nekem is sokszor kéne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!