Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » GPS, navigáció » Miért csinálja ezt Nokia...

Miért csinálja ezt Nokia N78-as mobilomnál a Sygic Mobile Maps?

Figyelt kérdés
"Várakozás érvényes jelre",ezt írja ki.Mit tehetek ebben az esetben? A mobilom lemerüléséig csak ezt lehet látni!!!

2015. aug. 30. 17:05
 1/3 DjImipapa ***** válasza:
Mert szerintem őskövület, és gyenge a gps vevője...
2015. aug. 31. 08:05
 2/3 DjImipapa ***** válasza:
100%

Az AGPS (azaz Assisted GPS) olyan GPS vételi módszer, mely földrajzi helymeghatározásra képes, de a műholdak helyzetének pontos számításához segédprogramra és adatokra van szüksége, melyet a mobilszolgáltatón vagy WiFi hálózaton keresztül kap meg (megkapja a következő 7 napra a műholdak pontos helyzetét). Ezt az információt a vevő adatbázisában tárolja, így a koordináták pontos meghatározása pár másodpercet vesz igénybe. Ha nem használunk segédprogramot, akkor is megtalálja a műholdakat a vevő, de akár 12,5 percet is igénybe vehet a folyamat, míg kiszámítja a helyzetet. Normál GPS vételénél a vevőnek 40-50 másodpercre van szüksége az első koordináta vételéhez, de még le kell töltenie a műholdak pályaadatait amely több időt vehet igénybe - figyelembe véve a műholdjel megközelítőleg 50 b/másodperces adatátviteli sebességét.

Működése a telefonban lévő GPS és a mobilszolgáltató szervere közötti adatcserén alapul. A mobiltelefon a navigációs adatokat nem csak a műholdaktól, hanem a mobilszolgáltató szerveréről kapja meg. A műholdjel lassú adatátviteli sebességének kiküszöbölésére találták ki az AGPS-t.

2015. aug. 31. 08:13
 3/3 anonim ***** válasza:

Hű, használ még valaki rajtam kívül ilyen telefont? :D Ezt jó látni, nagyon szeretem ezt a típust!

A kérdésre sajnos nem tudok érdemben reagálni, én csak Google Maps-szel használom a GPS-t, azzal nincs gond.

Egyébként nagyon is jó a GPS vevője, ettől függetlenül lehet, hogy "őskövület" mivolta miatt már érte olyan fizikai behatás, ami miatt ezt produkálja, vagy valamilyen szerver már nem támogatott, amihez a Sygic hozzá akarna férni.

2016. jan. 6. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!