Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » GPS, navigáció » Hogyan tudja a telefonom...

Hogyan tudja a telefonom meghatározni a pontos helyzetem ha csak A-GPS van benne ( bővebben lent )?

Figyelt kérdés
Nos itthon wifirouterről használom a netet a telefonomon amin android oprendszer van amire letöltöttem valami nagyon fura megjegyezhetetlen nevű gps alkalmazást ami csak akkor működik ha felkapcsolódok a netre, na ez eddig oké, de én routerről használom a netet és mégis méterre pontosan megadja hol vagyok, ha a szobámban vagyok akkor oda mutatja hogy ott vagyok, ha átmegyek másik szobába akkor oda, ha kint vagyok a belső kertben az udvar közepén, akkor oda, ha átmegyek a szomszédba akkor oda... Ezt mégis hogyan csinálja ha routerről kapcsolódok fel a netre?

2015. márc. 8. 08:45
1 2
 1/12 Tengor ***** válasza:

Ha nem tudod megjegyezni a nevét, legalább másold ide!

Az is lehet, hogy boszorkányság van benne.

2015. márc. 8. 09:16
 2/12 A kérdező kommentje:

Képet tudok csatolni arról ahogy elindul, ott a neve:

[link]

2015. márc. 8. 09:26
 3/12 Tengor ***** válasza:

Hű, de nehézen megjegyezhető neve van...

Nincs benne semmi különleges, GPS-t használ a helymeghatározásra. A netre a térképek miatt van szüksége, amíg azokat le nem tölti.

2015. márc. 8. 09:33
 4/12 A kérdező kommentje:
vagy rendes gps lenne? a dopozzán csak annyi van hogy GPS, de neten és a használati utasításában sem találok semmi infót hogy milyen gps
2015. márc. 8. 09:33
 5/12 A kérdező kommentje:
szóval akkor nem A-GPS hanem rendes normális GPS van benne?
2015. márc. 8. 09:36
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Az A-GPS-ben az A az Assisted avagy segített szót takarja. A pozícionáláshoz nem (csak) a GPS műholdakat veszi igénybe (ahonnan baromi lassú, mire lejön az infó, a kb. 60 bájt/s átviteli sebesség miatt) hanem a különböző hálózati információkat (cellainfó, IP cím, stb.), illetve a készülék gyorsulásmérőjét.

Azért pontosabb otthoni netről, mert ott ezerszer gyorsabban megkapja a telefonod a helymeghatározáshoz szükséges információkat (PONTOS idő stb.), mint net nélkül.

2015. márc. 8. 10:25
 7/12 A kérdező kommentje:
Szóval ha nincs wifi a közelben, vagy nincs net a telómon akkor is megy benne a gps vagy akkor már nem?
2015. márc. 8. 11:05
 8/12 Tengor ***** válasza:
A GPS akkor is működik, csak lassabban határozza meg kiinduláskor a helyzetét, mert "keresnie kell" a műholdakat. Ha van net, akkor letölti a műholdak adott időszakra (néhány nap) érvényes pozícióját és célzottan tudja őket megkeresni, így a másfél - 2 percről 20-30 másodpercre csökken az első pozíció meghatározása.
2015. márc. 8. 11:08
 9/12 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom, de ez sehogy sem működik, csak aktív net előfizetéssel, vagy wifiről, anélkül sehogy elindítottam a programot az este mielőtt lefeküdtem volna aludni, ki is írta hogy keresi a műholdakat vagy mit és mikor reggel 6 után felvettem a telefon, még mindig nem talált semmit...
2015. márc. 11. 09:05
 10/12 Tengor ***** válasza:
Le volt árnyékolva. Ha nincs rálátása a műholdakra, akkor nem fogja tudni, hogy hol vagy.
2015. márc. 11. 09:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!