Van egy GoClever tab t76 GPS TV tabletom, egyetlen problémája, hogy nem indul el a navigációja. Volt már benne Sygic és Igo navigáció, egyikkel sem áll rá a műholdra. Hogyan kell beállítani a GPS-t?
Volt-e rajta eredetileg (gyárilag) navigáció?
Ha azzal működött és ráheckeltek valamit (Sygic, Igo), akkor azért nem megy.
Az IGO-nál a beállításoknál rá kell menni a GPS vevő beállításokra és ki kell venni az eredeti portot és átviteli sebességeket és autora kell tenni, meg fogja más adatokkal találni és ezt be kell írni a sys.txt-be, hogy mostan már ez van, dolgozz ezekkel.
Másik variáció: az eredeti program, amit "át akarnak" ugrani hackeléssel, lefoglalja magának a GPS vevőt és már nem jut az IGOnak.. De tételesen nem tudom annál a készüléknél hogyan kell kifogni rajta. Sok netes olvasással más készüléknél sikerült, de csak SD kártyával tudtam megoldani, belső ROMjából nem...
Első alkalommal (már bocs) de az efféle tableteknél viszonylag sokat kell várni, mire talál holdat. A következő indításnál már megy gyorsabban is, okát ne kérdezd, fogalmam sincs.
Kicsit olyan jelenség ez nekem, (legalábbis ez is okozhat ilyesmit) mintha nem magyar, de még csak nem is európai NTP szerverre lenne ráállva a tablet (ill. szebben mondva a GPS.conf file hibásan van beállítva). Amit azért tartanék furcsának, mert mégis csak magyar boltban vetted. Ha van garancia, mindenképp vidd vissza!
A szervert egyébként letudod ellenőrizni s át is tudod állítani többek között a FasterGPS nevű applikációval (playen megtalálod) a gond csak annyi vele, hogy root szükséges hozzá.
"A szervert egyébként letudod ellenőrizni "
Milyen szervert?? Amikor kinn vagyok a szabadban a Tab semmiféle kommunikációt nem végez, nincs kapcsolata semmivel, önállóan figyeli és találja meg a holdakat.
És akkor Neked a válasz: A GPS készülékek (ugyanigy okostelefon, PDA, akármi) az első kereséskor, miután nem tudja hol van a világon, az összes fenn keringő hold mindegyikét keresi, aztán kb. a felét meg is találhatja, mert horizont felett az ő számára látható, ez max. 12.
Meghatározza hol van és a legközelebbi bekapcsolásnál kiszámítja melyek azok a holdak amelyek adott pillanatban láthatók és csak azokat keresi le, így és ettől lesz gyorsabb. Ez van akkor, ha semmi "rásegítése" nincs.
Ha tud WiFin vagy mobilneten keresztül kommunikálni, akkor cellainformációk alapján, amelyeket megkap mondjuk az okostelefontól, már csak célzottan azokat keresi, amelyek tuti láthatók, ettől lesz még gyorsabb. ezt hívják A-GPS funkciónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!