Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » GPS, navigáció » Meg lehet találni a lopott...

Meg lehet találni a lopott GPS-t? Ha igen, akkor hogyan?

Figyelt kérdés
Ellopták a Navon N670 Plusz + IGO8 GPS-emet, a rendőrség nem foglalkozik vele, és ha rajtuk múlik 100 év múlva sem fog előkerülni. Úgy tudom, hogy a GPS-ekbe már vannak nyomkövetők vagy valamilyen azonosító szám alapján meglehet találni, tehát innen jön a kérdés: mivel lehet megtalálni a lopott GPS-t, van rá valami megoldás, valami kütyü vagy akármi, hogy meg lehessen határozni a helyét?

2013. jún. 3. 19:43
 1/10 anonim ***** válasza:
Gpst sehogy.
2013. jún. 3. 19:44
 2/10 A kérdező kommentje:
A laptopomat is ellopták azzal együtt, azt se lehet?
2013. jún. 3. 19:49
 3/10 anonim ***** válasza:
Azt se sajnos.
2013. jún. 3. 19:50
 4/10 A kérdező kommentje:
És a rendőrök hogyan mérik be (ha bekapcsolt állapotban van a GPS)?
2013. jún. 3. 19:58
 5/10 anonim ***** válasza:
Gpst nem lehet bemérni csak telefont.
2013. jún. 3. 20:00
 6/10 pinkpancser ***** válasza:
Sajnos esély se lesz hogy megtalálják, amíg több rendőr foglalkozik a be nem kapcsolt biztonsági övvel mint a lopásokkal...
2013. jún. 3. 20:00
 7/10 anonim ***** válasza:
#6 jól mondja. Ha épp nincsenek gyors hajtók, akkor mennek 9-10 éves kislányokat gázspray -el lefújkálni...
2013. jún. 3. 20:19
 8/10 anonim ***** válasza:

"És a rendőrök hogyan mérik be (ha bekapcsolt állapotban van a GPS)?"

Sehogy. Gps vevő, vagyis VEVŐ. Ugyanúgy lehetne megtalálni, mint öreganyám Szokol rádióját: ha véletlenül bebukik egy tolvaj és épp a hóna alatt van.

Egy laptoppal elvileg már más is lehetne a helyzet, de ha itt kérdezed, akkor valszeg a laptop is kampó...

Hoppá közben egy fórumon ezt olvasom:

"Lehet, hogy jó a progi, de ehhez sajnos kell a rendőri "segítség" is.Nekem nagyon rossz tapasztalatom van, az ellopott laptopommal kapcsolatban.A gépre a LogMeIn volt feltelepítve és a tolvaj elkövette azt a hibát,hogy hónapokig használta a gépet.

Nap mint nap láttuk, hogy milyen IP címről jelentkezik be a gép.

Én úgy tudom,hogy az IP címhez tartozik egy előfizető is.Néhány címet eljuttattam a "nyomozó" hölgynek is, de ennek ellenére három hónap után jött a szabvány szöveg:"A nyomozás nem vezetett eredményre....".Ekkor segítséget kértem a Magyar Telekomtól.Egy kedves,segítőkész vezetőtől kaptam segítséget.

Egy napon belűl kiderítette az IP-hez tartozó előfizetőt és a címet közölte a "nyomozó" hölggyel.Sajnos én ezt nem kaphattam meg.Eltelt két hét,ezalatt már nem jelentkezett a laptop.én kis naív,azt hittem,hogy sinen van a dolog,de a vonat csak eztán jött.Egy hónap múlva érkezett a szabvány szöveg:"a nyomozás nem vezetett eredményre....".

Néhány nap múlva újra láttuk a gépet,de már nem T-Com-os, hanem UPC-s IP címről.Itt feladtam a dolgot.Ügyészségi panaszomat visszautalták az eljáró "nyomozó" hölgyhöz.Egy év alatt kaptam négy szabvány szöveget.

Én úgy érzem nem a programban van a hiba!!!

Tanúlságos eset volt.Lehet,hogy közben tovább adták, vagy épp a ......használja.

Üdv. "

2013. jún. 3. 22:20
 9/10 anonim ***** válasza:

laptopra van lopásbiztosítás, ami vagy a mac címből vagy a sorozatszámból állapítható meg.

laptopbiztosítás esetében most kapnál egy gépet, (egyszeri 10.000 ft körül mozog ez a biztosítás) tudtommal rendőrségi bejelentés után, megpróbálják előkutatni az eltüntet is.

(persze ez téged akkor már nem érintene, mert újat kapnál).

GPS emg más eset. arról nem tudok sok pozítiv dolgot mondani.

2013. jún. 3. 22:23
 10/10 anonim ***** válasza:
A nyomkövető cucc nem azért van benne (mármint egyre több GPS-ben), hogy te megtaláld a GPS-edet...
2013. jún. 10. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!