Vettem egy GPS-t, az normális, hogy fullra lemerült akkumulátorral küldték el, ami be sem kapcsolt?
Ezek a kütyük kikapcsolva is lemerülnek pár hónap alatt,ennyit simán állhatott a raktárakban/boltban a gyártás óta.
Először teszteld hogy hány órát tud működni egyhuzamban,azt írják~10órát kellene,-van ilyen szabály hogyha kikapcsolásig lemerül egy aksi mobilban/GPS-ben stb.akkor az károsodást okozhat?
A 24.oldalon írják hogy "This unit contains a non-replaceable internal
Lithium Ion battery."Tehát elvileg nem cserélhető-valóságban viszont forrasztópákával és minimális hozzáértéssel bármilyen kütyü akkumulátor cserélhető,2-3szál szinkódolt vezetéket kell beforrasztani.
Ezt találtam,2400-2500mAh-s aksi kell bele,de ha kinyitod rá van írva az aksira hogy hány V,hány Mah,leméred az aksi méretét stb.és a 3 adat szerint vásárolsz bele új aksit.
Ott van rajta a méret: 5052080 azaz 50x52x8.0 mm és védett akku, itt látszik benne az elektronika:
A védelem 2,5 V alatt lekapcsol, de a készülék már 3 V, illetve 2,8 V alatt már nem tud általában bekapcsolni, mivel ilyenkor már gyenge, terhelésre beesik a feszültség 2,5 V-ra, a védelem ledobja.
Ez még nem jelent károsodást, 1-2 év is lehet, míg egy Li-ion cella erre a szintre jut.
Ha hagyják még lejjebb merülni, az már nem jó, de ebben lehet még egy 3. év is, amit kibír, sőt sok régi telefonakku ennél is tovább bírja.
Ha az akkunak van bizonyos átvezetése és önmagát meríti le a védelmi szint alá, akkor meg már úgyis selejt.
Köszönöm a válaszokat!
Azóta is a töltőn van, egy mobiltöltővel töltöm. Az azért jó jel, hogy még mindig tölti, nem?
Hmmm, nem olcsó az akksi, de kibírható. Majd kipróbálom valahogy, hogy meddig bírja, csak az a helyzet, hogy ez egy eléggé takarékos eszköz, amikor megy vele az ember, elalszik a képernyő, amíg nem ér elég közel a kanyarhoz. Ha jó az akku, szerintem nem éri meg visszaküldeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!