Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » GPS, navigáció » Milyen gps-t vegyek 30k-ig?

Milyen gps-t vegyek 30k-ig?

Figyelt kérdés
Az egyik ismerősöm navont ajánlott, mivel 4 éve használja. Szerintetek?
2020. máj. 22. 14:28
A kérdező szavazást indított:
Legyen navon
Másik legyen
Legyen térkép(papír)
Egyéb
7 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
77%
Minek GPS, ott a Google Maps. Az is beszél már. Nem értem minek kellene elkölteni több tízezer forintot, amikor van egy teljesen egyértelmű és tökéletesen ingyenes alternatíva...
2020. máj. 22. 14:35
 2/10 anonim ***** válasza:

1:

Bár én már nem dedikált eszközt használok (mióta tönkrement a Navonom), de telefonon is van offline navigációm a Google Maps mellett (konkrétan Sygic). Egyszerűen utazáshoz, főleg túra kiindulópontokhoz autózáshoz elengedhetetlen, mert nincs mindenhol térerő. Lehet Google Maps-el is offline térképet letölteni, de sokkal korlátozottabban, egy kistérség annyit elfoglal, mint iGo vagy Sygic esetén egész országok.

Emellett nyilván annak is van előnye, ha van egy dedikált eszközöd, ami akár mindig az autóban van.

2020. máj. 22. 17:38
 3/10 anonim ***** válasza:
Egyébként 30k-ért nincs alternatívája a Navonnak, csak noname gyártók bóvli szoftverrel felszerelt eszközei vannak, vagy illegális iGo-val.
2020. máj. 22. 17:39
 4/10 anonim ***** válasza:
52%

Ha van okostelefonod, akkor semmit, ha nincs akkor vegyél egy jó olcsó telót, pl. egy xiaomit.

Okostelefonra egy rakás ingyenes navigáció elérhető.

2020. máj. 22. 23:47
 5/10 Alex Fly ***** válasza:
Milyen célra? Autóba valamilyen iGo-hoz gyakorlatilag egy féltégla is jó. Ha komolyabbat akarsz, akkor Garmin.
2020. máj. 24. 12:13
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha valóban szükséged van navigációs készülékre, akkor csak a Garmin jöhet szóba, sokkal nagyobb árszinten.
2020. máj. 29. 15:42
 7/10 anonim ***** válasza:

#1:

Nagyon sok autómárka nem Android Auto-kompatibilis. Még a legújabb évjáratok között is rengeteg olyan van, aminél nem tudod a telefonodat csatlakoztatni a fedélzeti számítógéphez (mármint a Bluetooth-on felül). Szóval csak a telefon képernyőjéről navigálhatsz, ami egyedül, vezetés közben nemcsak kényelmetlen, hanem szabálytalan és veszélyes is.

A másik problémaforrás az internetelérés és/vagy -lefedettség. Egyrészt nem mindenkinek van korlátlan mobilnete, hogy folyamatosan nagy felbontású térképeket töltögessen le menet közben. Másrészt szolgáltatótól függően akár országon belül is lehetnek olyan helyek, ahol nem jó a térerő. Ha pedig külföldre is jársz, különösen az EU-n kívülre (pl. Szerbia, Ukrajna), akkor egyenesen muszáj egy offline navigációs eszköz, mert ott az internetezés magyar SIM-kártyával csillagászati összegekbe kerül.

2020. jún. 8. 11:06
 8/10 anonim ***** válasza:
Egyébként, hogy a kérdésre is válaszoljak, nekem egy WayteQ x995 MAX-om van, és elégedett vagyok vele. Amikor szükségem volt rá (pl. külföldi úton), akkor mindig megfelelően működött. Az ára pont 30k körül van, úgyhogy elvileg a keretedbe is belefér.
2020. jún. 8. 11:13
 9/10 anonim ***** válasza:
Én egy garmin drive 51 ét vettem fél éve. Nagyon jó. Előtte ott volt a google maps. De a garmin fényévekkel jobb, ha elugrasz gyorsan valahová mondjuk 5 km re a teszkóba akkor nem veszed elő a telefont, de a gps ott van, ha gyorsan mész egyből csipog.
2020. jún. 15. 19:30
 10/10 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Használt GARIS garmin kifogtam 30 000 Ft ért.
2020. jún. 15. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!