Amennyiben az ember találkozik mobil sebességmérő autóval és arra a navigáció nem figyelmeztet. Hol tudom jelezni, hogy bekerüljön a rendszerbe és egy idő pl. egy frissítés után jelezzen?
"nem feltétlenül"
"Lehet egy háromlábú is"
No ugye hogy nem egyértelmű a kérdés? :D
Talán azért írtam rosszul, mert igo is így mondja be:
"Lehetséges mobil sebességméréshez közeledsz"
A GPS mutatja a sebességhatárt, a sofőr meg ismeri a KRESZ szabályokat. Ezért nem is értem hogy mi értelme van ennek a jelzásnek. Aki nem hajt gyorsan, annak nem kell. Aki meg lesz@rja a sebességhatárokat, annak meg mindegy mit küldesz be figyelmeztetésnek.
Olyan meg nincs hogy véletlenül gyorsan mentem. Autót vezetni felelősség. Aki felelőtlen, az fizessen.Én keveslem is a mostani büntetési tételeket. Még azt is bevezetném, hogy a fizetett biztosítási díj arányában legyen szorzó a büntetésre.
# 14
Hülyeséget beszélsz, a fizika sok esetben többet megenged, mint a merev szabályok, egy rutinos vezetőnek pedig amúgy is inkább a fizikához kell alkalmazkodnia.
Ez érvényes lefelé irányban is, amikor rosszabbak a körülmények.
Nem mindenki olyan vaskalapos fosógép, akit kordában tartanak a szabályok, ne magadból indulj ki!
"Nem mindenki olyan vaskalapos fosógép ..."
Deffenzív vezetésnek hívják.
Nem az a művészet, hogy te vagy mindenekfelett, hanem az, hogy akkor is meg tudsz állni, ha nem számítasz rá.
Ott van példának éppen L.L. Junior. Ha az öreg aki a kocsit vezette, bármibe, csak egy kicsit is szabályszegő lett volna, már ízekre szedték volna. És így is hogy tiszta a lelkiismerete, biztos hogy nem mindennapi amit álélt. Én is ütöttem már el gyalogost, nem egyszer. De lehet ha 10-el többel megyek mint amennyivel mentem, akkor az akit elcsapok már nem él, akkor sem, ha nem az én hibám okozta a balesetet. A járművezetés nem a szabályok kordája, hanem a szabályok helyes alkalmazása, ne keverd.
A kollégám 30-as táblánál 25-el ment (szakértő is alátámasztotta), mégis elé szaladt egy nő, aki befejelte a szélvédőt. Ott voltam a bizonyítási eljáráson, a szakértő azt mondta, hogy "... b#zdmeg én is elütöttem volna, ha akkor én jövök erre ...". De azért a bíróság 400 ezerre büntette, csak úgy. Mert őket is kordában tartják a szabályok. De ha a kollégám csak egy picit is hibás lett volna bármiben, le is ültetik. Ilyen, és ehhez hasonló esetek bizonyítják, hogy csak azokat zavarják a szabályok, akik nem tartják be. Egyébként meg ahogy említettem, felelős vagy mindenért amit teszel. Szembe kell állítani, mit veszíthetsz és mit nyersz. Életeket kockáztatni csupán azért, hogy ne lépj ki a komfortzónádból?
"Ha az öreg aki a kocsit vezette, bármibe, csak egy kicsit is szabályszegő lett volna"
Így van, kedves 18 as. Mehetett volna lassabban is, hisz látta, hogy ott vidám nyári tömeg van...
Különben igazad van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!