Ez a LUMIX DC-TZ200 a képeket is mp4 formátumba rögzíti? Nem a videón van a tárcsa mégis mp4-be rögzít, miért?
Most jól értem? csináltál 2000 1 másodperces videót? Tehát a gép nem jelezte, hogy nem képet csinál?
A tárcsa nem akadt ki a helyéről? És mikor áttekerted videón maradt és te nyomtad neki?
Az akkor valami szoftveres hiba lesz. Nem tudom mekkora felbontásban csinálta a képeket, de nem nézted őket vissza? 2000 képet csak úgy nem csinál meg az ember, hogy egyszer se nézzen rá, vagy nézzen vissza egy képet, hogy elkészült-e, éles-e eléggé, stb...
Próbáltad ki-bekapcsolni, akkut kivenni újra betenni? Tekergetni a módválasztót? Semmi? Ugyanazt csinálja?
Amúgy kivágni a képet a videóból...lehet... videólejátszóban szépen egyenként. De hogy mennyire lesz használható? Azt nem tudom. Főleg, ha kicsi a felbontás. Full HD videóból azért már lehet kinyerni képeket - bár az élességgel lesznek gondok, de telefonon, vagy 10x13-ba előhívva talán használhatóak.
Ha a hiba fennáll, akkor javítás szerintem.
Lejátszóprogramot be lehet állítani ismétlésre (loop), mint például a VLC-t is.
Képkockaléptetés / mentés is megoldható vele.
Automatikusan nem fog menni! Mivel mit adnál meg automatikus paraméternek? Egy egy másodperces videóban is minimum 23 de specifikációtól függően 24, 25, 29,97, 30, 60 képkocka lehet. Ebből a halmazból akarsz kivágni egyet, ami élesnek mondható.
Erre nincs megfelelő program.
Amúgy én arra értettem, hogy videón maradt a beállítás, hogy a programválasztó tárcsa nem ugorhatott ki a helyéről és videón maradt a műanyag tekerő alatt? Tudom, kicsi az esély, de egyszerűen nem magyarázható az, hogy 2000 kép helyett kétezer 1mps videó. vagy nincs olyan funkció a fényképezőgépben, hogy mozgó JPG? mert akkor ezek lehet, hogy azok és rossz beállítást használtál? Mert egyes fényképezőgépek, telefonok (pl volt Nokia telefonok) tudtak mozgó JPG-et "fotózni"... Itt nem lehet valami ilyesmiről szó?
Komolyan mondom, hogy csúcs vagy. Neked valahol máshol kellene kamatoztatni a tehetségedet.
Volt régen egy kiadvány , az volt a címe 111 mini krimi. Abban voltak ilyen csalafinta esetek mint a Te kérdésed.
A kérdésedre az én megfejtésem az, hogy nem készíthettél 2000 mp4 fájlt mivel ahhoz kétszer kell megnyomni az expo gombot. Márpedig csak az tud 1mp-es videókat rögzíteni aki kétszer nyomja meg azt a gombot amit fotózáshoz elég csak egyszer megnyomni.
Másik dolog amit már előttem is írtak, hogy mindig visszanézzük a kész képeket, és rögtön látszik , ha nem stimmel valami. Más a videó indexképe és más egy fotó index képe. nehéz őket összekeverni mivel a videómnál vannak alul felül fekete csíkok, plusz ott van a kamera ábrája a felső sarokban.
Szóval ez a kérdés is egy látszólag "igazi" kérdés volt....:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!