Milyen fényképezőgépet vegyek?
Sziasztok! A jövőben fényképezőt szeretnék vásárolni. Viszont teljesen tanácstalan vagyok ilyen téren,ugyanis nincs tapasztalatom(általában mindig,,turista" fényképezőim voltak) Viszont most valamilyen jobb fényképezőt szeretnék venni (akar Canon-t is). Elvárásom csak az lenne,hogy szép portrékat tudjak vele készíteni. Legyen rajta bokeh,blur.
Várom az ötleteiteket. Előre is köszönöm;)
"Elvárásom csak az lenne,hogy szép portrékat tudjak vele készíteni."
Ez inkább magaddal szemben kell, hogy elvárás legyen. A gép azt csinálja, amit te beállítasz rajta. Ha nem tudod, mit és hogyan kell beállítani, az nem a gép hibája hanem a tiéd.
Gy.k.: meg kell tanulni kezelni, meg kell tanulni a fényképészet alapjait. Innentől pedig mindegy lesz, hogy Canon vagy nem Canon.
Hogy mégis mit vegyél? Bármit, ami legalább APS-C méretű szenzorral rendelkezik és elég fényerős. Ez többnyire egy belépő dslr és egy 1.8-as 50mm-es objektív szokott lenni.
A 80khuf-ba mondjuk csak használtan fog beleférni.
Vegyél m4/3-os Panasonic, vagy olympus milcet. Olcsó, jó, könnyű fenntartani, rengeteg olcsó vintage objektívet tudsz hozzá venni. Vegyél hozzá, egy 50mm-es objektívet, minél kisebb f-értékkel, illetve egy erősebb használt rendszervakut, aztán lehet lődözni :)
Használt tüköreflexest nem ajánlom, hamar szarrá megy a zárszerkezet.
"Legyen rajta bokeh,blur."
Azt nem kilóra kell venni, vagy ráragasztani a gépre...
De kiseb csalódások elkerülésére, a hatás azért függ a téma és a háttér távolságától, másképp mondjuk a téma távolságától és a kettő viszonyától.
A Canon jó márka!
Én mondjuk az Olympust szeretem. (előző voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!