Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen fényképezőgépet vegyek?

Milyen fényképezőgépet vegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A jövőben fényképezőt szeretnék vásárolni. Viszont teljesen tanácstalan vagyok ilyen téren,ugyanis nincs tapasztalatom(általában mindig,,turista" fényképezőim voltak) Viszont most valamilyen jobb fényképezőt szeretnék venni (akar Canon-t is). Elvárásom csak az lenne,hogy szép portrékat tudjak vele készíteni. Legyen rajta bokeh,blur.

Várom az ötleteiteket. Előre is köszönöm;)

2019. jún. 2. 18:49
 1/6 A kérdező kommentje:
Az árát kifelejtettem. Maximum 80.000 Ft-ot szánok rá.
2019. jún. 2. 18:52
 2/6 anonim ***** válasza:
56%

"Elvárásom csak az lenne,hogy szép portrékat tudjak vele készíteni."

Ez inkább magaddal szemben kell, hogy elvárás legyen. A gép azt csinálja, amit te beállítasz rajta. Ha nem tudod, mit és hogyan kell beállítani, az nem a gép hibája hanem a tiéd.

Gy.k.: meg kell tanulni kezelni, meg kell tanulni a fényképészet alapjait. Innentől pedig mindegy lesz, hogy Canon vagy nem Canon.

Hogy mégis mit vegyél? Bármit, ami legalább APS-C méretű szenzorral rendelkezik és elég fényerős. Ez többnyire egy belépő dslr és egy 1.8-as 50mm-es objektív szokott lenni.

A 80khuf-ba mondjuk csak használtan fog beleférni.

2019. jún. 2. 21:35
 3/6 anonim ***** válasza:

Vegyél m4/3-os Panasonic, vagy olympus milcet. Olcsó, jó, könnyű fenntartani, rengeteg olcsó vintage objektívet tudsz hozzá venni. Vegyél hozzá, egy 50mm-es objektívet, minél kisebb f-értékkel, illetve egy erősebb használt rendszervakut, aztán lehet lődözni :)

Használt tüköreflexest nem ajánlom, hamar szarrá megy a zárszerkezet.

2019. júl. 15. 09:06
 4/6 anonim ***** válasza:

"Legyen rajta bokeh,blur."

Azt nem kilóra kell venni, vagy ráragasztani a gépre...

De kiseb csalódások elkerülésére, a hatás azért függ a téma és a háttér távolságától, másképp mondjuk a téma távolságától és a kettő viszonyától.

2019. júl. 15. 16:53
 5/6 anonim ***** válasza:
A bokeh, az objektívtől függ. Vegyél 50mm-es objektívet a gépre, minél kisebb f-értékkel
2019. júl. 15. 23:43
 6/6 anonim ***** válasza:

A Canon jó márka!

Én mondjuk az Olympust szeretem. (előző voltam)

2019. júl. 15. 23:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!