Ha egy tükörreflexes gépen használom a kijelzőt mint fényképkészítés fog nőni az exposzám?
Na... Nagyon kezdő vagyok ebben a témában(szóval nagyobb valószínüséggel ostobaságot mondok) , de ha a gépen a monitort használom, higy mutassa hogy mit fényképezek, és nem a fenti keresőt, akkor az exposzáma fog nőni?
Ill. ha videót csinálok?
Bocs ha butaságot kérdeztem, de tényleg kezdő vagyok a témábam...
Az exposzámot legegyszerűbben a mechanikus zár határozza meg. Kinyit+bezár= 1 exponálás. A elektronikus zár, főleg sorozatfelvétellel, bracketing módban már bonyolultabb téma, a különböző márkájú gépek között is van eltérés, mit hogyan érzékel a szoftver. Angolul itt egy fórum a témáról:
Mindenképpen jobban igénybe veszed a gép elektronikáját mint hogyha csak a tükör által reflektált képet nézed a keresőben.
Hivatalosan természetesen nem számít expozíciónak. Ha annak számítana akkor egyetlen 10 perces videó felemésztene akár 36000 expozíciót.
A hivatalos exposzám a redőnyzár működését számlálja.
Az elektronikus záras expozíció pl. nem számít bele az exposzámba.
teljesen mindegy, hogy mennyi exposzámot használsz ha a tükröt állandóan felcsapatod a lájvvjúv miatt!
Ha a tükör mechanika meghibásodása miatt aggódsz vegyél MILC-et!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!