Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Hogy indulhatnek el? Koszonom,...

Hogy indulhatnek el? Koszonom, ha segitesz!

Figyelt kérdés

Tudom, hogy kozhelykent hangzik, de almom, hogy fotos legyek es megorokithessem az ertekes pillanatokat masoknak. (Azon belul is ujszulott/csalad/kisgyermek fotos.)

Ugy erzem, ez lenne a leginkabb hozzam illo foglalkozas, amiben ki elhetnem a kreativitasomat is reszben.

Sajnos mivel teljesen mas szakmat tanultam es a feltetelek sem adottak most, nem tudom, hogy indulhatnek el ezen az uton.

Tanfolyamra, iskolara nincs penzem es egy regi, digitalis kamerat hasznalok a fotoimhoz,biztos hulyen hangzik, de nagyon szeretem. Volt mar tobb digitalis kamerank itthon, dragabbak, de mindig ennel kotottem ki, szep kepeket csinal,sokat gyakorlok vele, a gyerekeimet hasznalom modellkent :D

Tervezunk kulfoldre koltozni, oda viszont papirok sem kellenek, igy kerdeses szamomra, hogy lenne-e ertelme itt barmilyen iskolat elvegezni. Mert ahova megyunk, ott nem kernek papirt ehhez a szakmahoz.

Szemezgetek neha workshopokkal,amik egesz elfogadhato aron vannak.

Leginkabb az lenne a kerdesem, ha mint itthon levo anyuka probalom ezen a teren fejleszteni magam az olcso digitalis kamerammal, majd elvegeznek egy-ket workshopot, aztan ha adottak az anyagiak, veszek hasznaltan egy jobb gepet, ez igy kivitelezheto lenne-e ahhoz, hogy elinduljak az uton, ami a fotozashoz vezet?

Nem ebbol szeretnek megelni, de mint reszmunkaidos beruhazas, eltudnam majd kepzelni.

Halasan koszonom, ha segitetek egy-egy valasszal!

2019. ápr. 6. 08:02
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Tanfolyamot, iskolát az ember - ideális esetben - nem a papírért, hanem a (szak)tudás megszerzéséért végez.

Abban a titokzatos, ismeretlen országban, a hova költözöl, nem várnak el egy adott szakmáról papírt - de vajon a szaktudást elvárják?

2019. ápr. 6. 08:59
 2/3 anonim ***** válasza:
Nyugi, külországban is pont az a helyzet, mint itt: teli van a világ felkészült, jó szemű fotóamatőrökkel. Durván több az eszkimó, mint a fóka :)
2019. ápr. 6. 15:27
 3/3 anonim ***** válasza:

Hát, a tudás... Bármelyik profi fényképeit szétszedik a fotós fórumokon. Igazából elég sokszor lehet is. Csak azért gyakorlatilag 24 órán át jól fotózni, azt csak Chuck Norris tudta megoldani. De azért nem árt felkészültnek lenni. Elvégre esküvőfotózásban ritkán van ismétlésre mód, szokták mondani.

Magam részéről rettenetesen erőltetett, giccses, hajánál fogva előrángatott, no meg néha kimondottan rémes stb képeket látok az esküvői kreatív fotózás ürügyén. Neked vajon van elég fantáziád és esztétikai érzéked? Lányoknak általában több van, mint fiúknak, de fotósoknál egyenjogúság van, a lányok sem valami fényesen szerepelnek. :) Én egy esküvői fotós képeit szerettem, az meg nyolc év után abbahagyta és eladta a fórumos nevén működő bizniszt egy töketlennek. De ez nem azt jelenti, hogy rossz képeket látok, csak nem látok jó képeket. Ennek a fele persze technika, a másik fele meg esztétika. Mondjuk az olyan alap dolgok, mint a könyöklős kép nagylátószögűvel, ahol a könyök magassága pont akkora, mint az arc magassága, azt nem is tudom, hová sorolnám.

Nagyon sok biznisz bizalmi alapon működik, ha egyszer valakinél megfelelsz, akkor az ismerősei keresni fognak, és így megy az üzlet. Honlap is jó lehet, ha normális képeket raksz fel.

Én mindenkinek azt ajánlom, ha tud angolul, ne tanfolyamozzon, a neten mindenről esik szó. Ez a "ne tanfolyamozzon" nem a képzettségről szól. Viszont a workshopokról igen.

Tehát: technikát uralni, jó ízlést bevetni.

2019. ápr. 6. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!